Lammaspulla CousCous

Reseptiä katsottu 3 820 kertaa
3 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Lammaslihapullia
**********
2 dl couscousta
2 dl vettä
oliiviöljyä
karkeaa merisuolaa myllystä
kevätsipulia
kirsikkatomaatteja
pimenttiä jauhettuna
1 rkl rusinoita
1 rkl hakattuja taateleita
1 rkl hakattua aprikoosia
1 rkl hakattuja viikunoita
2 - 3 rkl mantelilastuja
1 kpl tuoretta chiliä

Ohjeet

Valmmista lihapullat samalla taikinalla kuin "Lihakääretorttu", käyttäen jauhettua lampaan lihaa. Leivo taikinasta pötköjä ja leikkaa veitsellä palasiksi. Laitaa uunipellille ja paista uunissa kypsäksi.

**********

Tähän reseptiin käytin pirkan "Pehmeät - " tuotteita - taatelit, aprikoosit ja viikunat. Hakkaa hedelmät pieniksi. Leikaa kevätsipulin valkoinen osa suikaleiksi, halkaise kirsikkatomaatit, hienonna chili. Kuumenna oliiviöljyä, kuulosta kevätsipulia hetki ja lisää chili sekä pimentti. Lisää hakatut hedelmät ja jatka kuulostamista minuutti - kaksi. Lisää mantelilastut, sekoita hyvin ja lisää suolaa ja couscous. Sekoita hyvin, että öljy on tasaisesti imeytynyt couscoukseen. Lisää vesi ja tomaatit, kiehauta, laita kansi päälle ja anna vetäytyä 5 - 6 minuuttia. Leikkaa välissä kevätsipulin hienoiksi renkaiksi .

Riko couscous 2 haakukalla, sekoita joukkoon kuumennetut lammaspullat (nälästä riippuen 4 - 6 kpl / annos), aseta kauniisti vadille tai lautaselle ja koristele vihreillä kevätsipulirenkailla.


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

FutoMaki
Sarjaan helppoja reseptejä kaikille viikonpäiville...

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.