Caponata "My Way"

Reseptiä katsottu 3 792 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2 isoa sipulia
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 pieni munakoiso
1 kpl punainen paprika
1 kpl vihreä paprika
4 isoa valkosipulin kynttä
4-5 rkl korkealaatuista oliiviöljyä
1,5 dl vettä
1 purkki kuorittuja tomaatteja
1-2 rkl sokeria
karkea merisuolaa
1 tl kuivattua rosmariinia
2 tl kuivattua persiljaa
3-4 isoa tomaattia
1-2 rkl suolattuja kapriksia
15 - 20 kpl yrttimarinoituja, kivellisiä vihreitä oliiveja
2 rkl silputtua lehtipersiljaa

Ohjeet

Resptiin ovat vaikuttaneet maltalainen Kapunata, sicialiainen Caponata sekä ranskalainen Ratatouille ja miksi ei myös mallorcalainen Tumbet...

 

Pilko kaikki kasvikset karkeiksi kuutioiksi (sipuli myös), mutta valkosipuli hienonna karkeasti. Katso mahdollisesti kuva 2.

 

Ota mahdollisesti pata tai paksupohjainen kattila. Laita kuumenemaan ja lisää oliiviöljyä. Laita sipuli ensin ja anna hiekan ruskistua. Lisää kaikki muut kasvikset, myös valkosipuli, tommaattia lukuunottamatta.

Sekoita välillä hyvin ja lisää 8 minuutin kuluttua purkkitomaatit. Lisää kuivayrtit ja sokeri. Suolaa, kuten aina, oman maun ja terveyden mukaan. Nyt voi suolata kevyemmin ja tarkistaa suola myöhemmin. 

Hauduta tunti kansi päällä välillä sekoittaen. Lisää vettä tarvittaessa, mutta maltillisesti. Lisää tomaatit kuutioituna, kaprikset ja oliviit. Lisää vettä jos tarvii, mutta maltillisesti ja hauduta vielä ½ tuntia kansi päällä. Tarkista maut ja lisää tuore lehtipersilja silputtuna hyvin sekoittaen.

Voidaan syödä sellaisenaan ihan huoneenlämpösenä leivän kanssa. Sopii paistetulle ja grillatulle kalalle, naudanpihville, veginä pastan, riisin tai perunoiden kanssa.

 

Hyvää Ruokahalua!

 

29/09/2015 Bugibba,

Malta

Reseptini ovat ensisijaisesti kirjoitettu omaan ja perheen käyttöön, jolloin raaka-aineissa sekä mitoissa saattaa olla poikkeuksia tai puutteellisuuksia. Kiva tietysti, jos reseptit kelpaavat muillekin.

Ystävällisin terveisin,

FutoMaki


Kommentit

FutoMaki
Todella hyvää näinkin, mutta maistuu myös päivien päästä vielä paremmalta...

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.