22 073
22 073

Thai kana-nuudelikeitto

Raaka-aineet

n. 500 g maustamatonta kanaa (esim. koipireisiä)
1 prk tamarind-kastiketta
1 palanen inkivääriä
2 punaista chiliä
1 punasipuli
2 sitruunaruohon vartta
1 kokonainen valkosipuli
1 ruukku korianteria
400 ml kookosmaitoa
225 g riisinuudelia
Thai kalakastiketta
soijakastiketta
(oliiviöljyä)

Jaa resepti

Ohje

Huom! Alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin keittämään kokonainen kana kastikkeen mukana. Omasta mielestäni tämä oli kuitenkin tarpeettoman vaivalloista, joten sanoisin, että kanankoivet tai vaikka paistofileet käyät yhtä hyvin. Jos haluat päästä helpolla, osta valmis grillattu broileri ja valmista pelkkä kastike erikseen.

 

  1. Valmistelut: Nypi korianterista lehdet ja siirrä syrjään myöhempää varten. Pilko korianterin varret. Kuori inkivääri ja viipaloi se. Poista chileistä siemenet, pilko yksi ja viipaloi toinen ohuiksi rinkuloiksi. Paloittele sitruunaruohot 1-2 cm paloiksi ja puolita ne vielä pituussuuntaan. Lohko punasipuli. Halkaise kokonainen valkosipuli kuorineen keskeltä sivuttaissuuntaisesti. Halutessasi mausta kanaa suolalla.
  2. Laita kanankoivet kokonaisina paksupohjaiseen kattilaan tai esim. valurautapataan. Lisää joukkoon inkivääri, silputtu chili, valkosipulin puolikkaat, punasipuli ja korianterin varret.
  3. Kaada pataan vettä, niin että kanankoivet juuri ja juuri peittyvät. Laita mielellään päälle joku paino, jotta kanat pysyvät uppeluksissa. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen noin tunnin, tai kunnes kana on kypsää.
  4. Ota pata liedeltä, poista kanankoivet ja ota niistä lihan talteen haarukan avulla.
  5. Lisää liemeen kookosmaito sekä tamarindia ja kalakastiketta makusi mukaan. Maistele! Kalakastikkeesta tulee suolaisuutta, tamarindista happamuutta. Itse käytän aikalailla koko tamarind purkin.
  6. Valmista riisinuudelit ohjeen mukaan (noin 3 min).
  7. Nuudelien kypsyessä siivilöi kastike.
  8. Yhdistä viipaloitu chili sekä hiukan silpututu korianterin lehdet.
  9. Lado jokaiselle tarjoilulautaselle tai -kulholle nuudeleita ja lorauta niiden päälle hiukan soijakastiketta. Asettele nuudeleiden päälle kanaa ja kaada päälle siivilöityä kastiketta. Lisää vielä chili-korianterisekoitus päällimmäiseksi ja ripottele hiukan päälle oliiviöljyä halutessasi.

 

Vinkki: Ohjeeseen kuuluisi ihan kokonaiset tamarindin "hedelmät", jolloin ne lisätään murskattuina heti alussa muiden aineksien joukossa. En ole vielä mistään löytänyt tamarindia tässä muodossa, mutta onneksi tahnaa löytää helposti kaupasta.

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 2 Thai Green Curry jättikatkaravuista
  • 2 5 Thai kot kot
  • 20 28 Easy Thai - Rapupannu
  • 5 9 My Thai Lihapullat
  • 2 2 Thai kana Kaeng Kari
  • 7 3 My Thai Green Chicken

Kommentit

mariah84
Jamie Oliverin resepti hiukan mukautettuna

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään