Maneeratin thaimaalainen kasviskeitto sienillä ja vermisellillä

Reseptiä katsottu 3 132 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
600 g vihanneksia (esim. porkkana, parsakaali, kiinankaali, sieniä)
2 valkosipulinkynttä
n.150 g tofua
2 dl vermisellinuudelia
n.1 l vettä
2 korianterin juurta (tai 4-5 kpl vartta)
2 rkl vaaleaa soijaa
1 kasvisliemikuutiota
(suolaa)
valkopippuria myllystä
silputtua korianteria pinnalle

Ohjeet

  1. Paloittele kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuutioi tofu. Laita vermiselli likoamaan (Ohjeessa kannattaa käyttää mung-pavusta valmistettua vermiselliä joka on läpinäkyvää, kun taas riisivermiselli on valkoista).
  2. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää joukkoon valkosipuli, korianterin juuret, soija ja liemikuutio. Lisää ensin hitaammin kypsyvät kasvikset, sitten muut. Huom. aasialaiset käyttävät usein korvanpuusientä, mutta herkkusienet tai siitakesienet käyvät myös.
  3. Älä keitä kasviksia löysän kypsiksi. Lisää keittoon viimeiseksi tofu ja valutettu vermiselli. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  4. Lisää päälle vielä tuoretta korianteria ja valkopippuria ennen tarjoilua. Keitto nautitaan thaimaassa muiden ruokien tapaan usein riisin kanssa.

Huom. Aasialaisissa kaupoissa korianteri myydään juurineen. Juurista saa liemeen voimakkaan maun, mutta jos niitä ei saa, korvaa isommalla määrällä tuoreen korianterin varsia.

Vinkki: Maneeratissa valitaan vermisellikeitto kasviksilla, kanalla, naudanlihalla jne. Tofun voi varmasti korvata lihalla, kanalla tai vaikka äyriäisillä.


Kommentit

mariah84
Maneerat on mahtava Turkulainen pienen pieni thairavintola. Ruoka on aivan fantastista joka kerta!! He julkaisivat lehdessä muutaman annoksensa reseptin, jotka oli ihan pakko jakaa tänne kaikkien ulottuville :)