Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Vehnätortillat n.5kpl

Reseptiä katsottu 9 412 kertaa
5 annosta | Valmistusaika Alle 15 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl vettä

Ohjeet

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vesi ja vaivaa taikinasta kiinteä ja joustava pallo. Kiedo tiiviisti kelmuun tms ja laita jääkaappiin vartiksi tai siihen asti että teet täytteet tortilloille.

Ota taikina kylmästä ja jaa se tasakokoisiksi paloiksi. Pyörittele palloiksi ja painele ensin kättä apuna käyttäen lätyiksi ja jatka siitä kaulimella kauliten. Älä paina kaulimella liian littanoiksi tai tarttuu pintaan kiinni, vehnäjauhoja voi käyttää apuna jos taikina on kovin kosteaa,  itse en tarvinnut jauhoja kaulitsemisen avuksi. Itse tehdyillä tortilloilla ei ole niin väliä onko symmetrisesti pyöreitä vai millaisia, kunhan saat ehjiä se on pääasia!

Samalla kun olet aloittanut ensimmäisen lätyn kaulinnan laita valurautapannu kuumenemaan jotta voit laittaa heti ensimmäisen kaulittuasi sen pannulle paistumaan. Paista ilman rasvaa. Kun lätty alkaa nousta ja kohota kuplia voit kääntää sen, noin minuutti/kaksi menee per puoli.

Laita tortillat suoraan pannulta puhtaan leivinliinan sisään jossa ne pehmenevät ja säilyvät lämpöisinä tarjoiluun asti.

Jos teet isompaa satsia muista suojata raaka taikina kelmulla tms tai laittaa valmiiksi kaulitut tortillat hieman jauhoitettuna leivinpaperin väliin päällekkäin odottamaan paistoa.

Tästä määrästä meille tuli 5-6 tortillaa jotka olivat epätasaisen kokoisia mutta todella hyviä, pehmeitä ja ...loppuivat kesken kahdelta syöjältä! :P


Kommentit

Taskuvenus
Viimeksi koulussa tullut tehtyä itse ja en ymmärrä kuinka olenkaan ostanut valmiita tortilloita! Ehdottomasti jatkan tällä linjalla ja tänään kokeilen toisella ohjeella jonka linkittänen tänne myös :)