Friteeratut Herkut (täytetyt chilit+paprikat, sipulirenkaat)

Reseptiä katsottu 14 051 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
friteeraustaikina:
1 kpl muna
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tölkkiä olutta
1 ripaus suolaa
taikinan sisälle:
4 kpl isoa punaista mietoa chiliä
2 kpl minipaprikaa/ pientä suippopaprikaa
2 dl cheddar-raastetta
1,5 dl mozzarella-raastetta
mustapippuria
2-3 kpl sipulia kuorittuna ja isoiksi renkaiksi leikattuna
paisto-ja friteerausöljyä reilusti
suolaa ja pippuria paiston jälkeiseen maustamiseen

Ohjeet

Pese ja kuivaa chilit ja paprikat hyvin. Vedä niihin viilto karasta tyveen ja terävän veitsen ja sormien avulla poista siemenet.

Sekoita juustoraasteet keskenään ja mausta ne pippurilla.

Täytä chilit ja paprikat juustoseoksella mahdollisimman tiiviisti.

Laita öljy kuumenemaan, valmista friteeraustaikina sekoittamalla kaikki aineet hyvin keskenään ettei ole jauhopaakkuja. Varaa öljykattilan (tai keittimen) viereen alusta johon voit laittaa friteeratut tuotteet talouspaperille sekä mausteet siihen viereen.

Öljyn lämpötilan voit testata leipäkuutiolla; kun se jää pinnalle tirisemään on öljy valmista. Öljyn pitäisi olla noin 180-asteista. Itse tein mutu-tuntumalla ja kuumensin levyllä kattilassa öljyn 4-tasolla (1-6 levyt) ja paiston aikana vaihdoin välillä 3-tasolle ja taas takaisin 4-tasolle.

Dippaa sipulirenkaat  taikinaan ja laita ne kattilaan tirisemään, käännä välillä. Paistoaika riippuu ihan öljysi lämpötilasta, sipulirenkaat tulevat paljon nopeammin kuin chilit ja paprikat. Tee samoin chileille ja paprikoille.

Kun otat tuotteet öljystä, laita ne kuivumaan talouspaperin päälle ja ripottele päälle suolaa ja pippuria.

Tarjotaan  mahdollisimman pian!

Itselläni jäi lähes puolet frittitaikinasta käyttämättä, oli vain 1 pieni sipuli josta tein renkaat, myöskin muut tuotteet eivät imeneet niin paljoa taikinaa. Voit samalla friteerata lähes mitä vain, vaikkapa sen snickers-patukan ;)


Kommentit

Taskuvenus
Ensimmäistä kertaa tuli kotona testattua uppopaistoa ja hyvin tuo sujui, vähän juustoa lähti valumaan mutta sen sai helposti kuorittua pois öljystä. Kyllä näihinkin pätee sama kuin muuhunkin; itse tehty on vain niin paljon parempaa!