Nasi Goreng / Indoneesia

Reseptiä katsottu 11 866 kertaa
1 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 annos basmati - riisiä keitettynä
1 annos kanaa, nautaa tai porsata maun mukaan
(sisä-/ ulkofilettä, rintaa)
sipulia
valkosipulia
sambal oelek
kecap manis
Nam Pla (Thai - kalakastike)
valkokaalia (tai kiinankaalia)
paprikaa (punaista)
limettiä
öljyä (maapähkinä-)
1 kananmuna
katkarapuja

Ohjeet

Tämä on nopea wok - ruoka, jonka voit esivalmistella ja valmistaa hetkessä ennen tarjoilua - kun porukka on kotona - tai lämmittää valmista mikrossa....
**********
Kuori ja leikkaa sipuli kuutioiksi. Hakkaa kuorittu valkosipuli hienoksi. Sitten kaalista ohuita suikaleita, sekä paprika kuutioiksi. Lopuksi leikkaa valittu liha suikaleiksi. Keitä riisi 4/5 kypsäksi, ettei pannulla ole lopuksi riisimössöä. Paista kananmunasta ohukainen, jonka hiukan jäähdyttyä leikkaat ohuiksi suikaleiksi.
**********
Kuumenna pannu tai Wok. Paista liha kovassa lämmössä, kunnes kaikki pinnat ovat kiinni. Ota syrjään. Lisää öljyä ja kuulosta sipulit ja lisää sitten kaali hyvin sekoittaen. Anna paistua 2 minuuttia. Lisää paprika ja riisi. Lisää kecup manis, sambal oelek ja nam pla. Anna hautua kannen alla 5 - 7 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Lisää lihat ja katkaravut päälle ja sekoita kerran. Kuumenna vielä kerran, että liha ja katkaravut kuumentuvat. Ei kuitenkaan liian kauan, etteivät katkaravut kovetu. Lisää limettiä, sekoita ja kaada vadille. Koristele Kananmunan suikaleilla. Vaihtoehtona munakkaalle toimii mainiosti myös MB:n uppomunat, linkki kommenteissa!!!!


Kommentit

FutoMaki
Maukas ja nopea koko perheen ruoka vuosien takaa..

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.