FutoMakin Makaroonipuuro

2 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

1 dl vettä
2,5 dl pientä makaroonia (keittämätön)
7 dl talousmaitoa (punaista)
1 rkl voita
merisuolaa
ripaus sokeria

Jaa resepti

Ohje

Tekotapa on hyvin yksinkertainen ja helppo sekä aika perinteinen.

Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa vesi kiehuvaksi. Parhaaksi kattilaksi maitopohjaisille puuroille ja velleille olen todennut emaloidun, valurautaisen kattilan. Esimerkiksi Pirtti - sarjan kattilat joista kaapissani se 1,5 l kasari, 3 l kattila ja 4,5 l kattila. Ovat palvelleet mainiosti ja ovat näin ahkerassa käytössä. Näiden kattiloiden kanssa maitopohjaisia puuroja tai vellejä keitettäessä aloitan aina vedellä, että saan kattilan kuumaksi, ennen maidon kuumentamista. Jotenkin se vain helpottaa tuota keittämistä itsessään.

Lisää kiehuvaan veteen ensimmäiset 4 dl maitoa ja kiehauta. Kun maito kiehuu, lisää makaroonit. Nyt ei sitten poistuta hellan ääreltä, vaan sekoitetaan kaikenaikaa kauttaaltaan pohjaa myöten puulusikalla, -kauhalla tai -haarukalla. Näin varmistat, että maito ei kiehu hellalle, makaroonit eivät juutu pohjalle kiinni, eikä puuro pala pohjaan. Hämmentämisellä on myös eräs toinenkin tarkoitus. Sekoittamalla irtoaa hiukan enemmän vehnän tärkkelystä makarooneista, joka sakeuttaa puuron.

4 minuutin kuluttua lisää nokare voita ja jatka sekoittamista. Lisää maitoa aina välillä, että puuro pysyyy haluamasi paksuisena. Jatka sekoittamista, koska näin tunnet myös makaroonien kypsyysasteen ilman maistamista parhaiten.Keittämisen loppuneljänneksellä lisää suolaa makusi ja terveytesi mukaan, sekä ripaus sokeria. Lisää tarvittaessa aina maitoa, mutta muista kiehauttaa puuro aina lisäämisen jälkeen. Makarooneihin jätän itse hiukan "purua", mutta menevät aavistuksen yli al denten. Mutta mitään mössöäkään en kyllä halua...

Kaikki mitat ovat "noin" - mittoja, koska harvemmiin mittailen mitään sen tarkemmin. Pääruoka - annoksia tästä tuli 2, pieniruokaisille tästä tulee 3 annosta. 

Tämän voi syödä ihan tällaisenaan. Sen päälle voi myös ripotella kaneli - sokeria. Miksi ei syödä marjojen, marjakiisselin tai - keiton kanssa? Tämän kanssa sopivat yllättäen myös hillot. Makumieltymyksiä on monia ja kokeilla voi kaikenlaista...

 

"Reseptini ovat kirjoitettu ensisijaisesti perheeni, sukulaisteni, ystävieni sekä tietysti myös omaan käyttöön. Tämä selittää miksi resepteissä saattaa olla asia- ja/tai mittapuutteita muille käyttäjille. Kiva kuitenkin, jos resepteistä niiden alkuperäisessä muodossa on iloa myös muille Kotikokin käyttäjille"

09/12/2012

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Tuo Karjalanpaisti - keskustelu vei ajatukset mummolaan ja näin tätä oli ihan pakko tehdä iltapalaksi...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään