BritaKakku VilliVadelmilla

Reseptiä katsottu 10 097 kertaa
12 annosta | Valmistusaika 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
britakakku:
margariinia tai voita
sokeria
keltuainen
1,5 dl vehnäjauho
2 tl leivinjauhe
1 dl maito
pinnalle:
3 kpl valkuainen
1,5 dl sokeria
väliin ja päälle:
1-2 dl kermaa vispattuna
1 prk (250g) kermarahkaa
0,5-1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(villi) vadelmia (tai muita marjoja)

Ohjeet

Ei suostu ottamaan korjauksia joten tässä määrät pohjaan: 125g margariinia, 1dl sokeria, 3 keltuaista, 1,5dl vehnäjauhoa, 2tl leivinjauhetta, 1dl maitoa.

Ja tässä määrät marenkiin: 3valkuaista ja 1,5dl sokeria

Tee ensin valmistelut kakulle: erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset, sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin, ota maito huoneenlämpöön ja laita pehmennyt margariini ja sokeri vatkauskulhoon.

Vaahdota margariini ja sokeri, lisää keltuaiset yksitellen (vaikka olisi samassa kulhossa voit sormea/lusikkaa apuna käyttäen tiputella ne) ja lopuksi vuoronperään jauhoseos ja maito.

Levitä seos voidellulle leivinpaperille pellille -> itse käytin grillaussprayta. Seos leviää paistuessaan uunissa eli älä hätäile vaikket saisi sitä levitettyä koko pellin kokoiseksi!

Valmista marenki puhtaassa kulhossa välineillä joihin ei ole tarttunut kakkuseosta. Muista myös että valkuaisissa ei saa olla mitään muuta, ei kakkutaikinaa, ei keltuaista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Se on tarpeeksi kovaa kun käännät kulhon ylösalaisin eikä mitään valu/tipu alas ;) Lisää sen jälkeen pikkuhiljaa sokeri koko ajan sekoittaen. Marenki on valmis kun vatkaimet ylös nostaessa seokset jättävät "huiput" ja massa on kiiltävää ja tasaista.

Levitä marenki pohjan päälle.

Paista +175 20-30 minuuttia tai kunnes marenkin on kauniin värinen päältä, omani oli reilut 20 minuuttia uunissa.

Pohjan voi tehdä edellisenä päivänä, ennen täyttöä anna jäähtyä hyvin.

Sekoita kermavaahto, rahka ja sokerit keskenään -huomioi että pohja ja marenki on todella makeaa joten sokeria kannattaa laittaa mieluummin hieman vähemmän, sitä voi sitten lisätä tomusokerin muodossa tms. Leikkaa pohja keskeltä halki ja levitä toisen päälle kermarahkaseos ja noin puolet vadelmista. Laita toinen levyn puolikas päälle ja tee päälle samanlailla. Koristele tahtomallasi tavalla.

Tarvittavaan aikaan on laskettu pohjan jäähtymisaika, muutoin tunti riittää vallan hyvin.


Kommentit

Taskuvenus
Elämäni ensimmäistä kertaa maistoin Britakakkua tänä kesänä joten oli pakko lähteä testaamaan itsekin ja kyllähän tuo ihan onnistunut tekele oli, ehkä pohja ja marenki olisi saaneet olla hieman enemmän kohonneita mutta maku oli nyt se pääasia noiden keräämieni villivadelmien seuraksi -huippuhyvää!