10 430
10 430

Winter Cake eli raikas talvikakku (G)

15 annosta 3 - 6 h

Raaka-aineet

Gluteeniton kakkupohja
5 kpl isoja kananmunia
3 dl sokeria
3 rkl vaniljasokeria
1 dl tattarijauhoa
1 dl maissijauhoa
1 dl perunajauhoa
3 tl leivinjauhetta
½ dl ruokaöljyä
Kakun täyte
omenamehua pohjan kostutukseen
vadelmahilloa
4 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 iso sitruuna
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 kpl liivatelehtiä
Kakun kuorrutukseen
4 dl kuohukermaa
ripaus sokeria ja vaniljasokeria
koristeeksi mantelirouhetta

Jaa resepti

Ohje

Valmista kakkupohja:

 1. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi varovasti käännellen muna-sokerivaahdon joukkoon. Kun noin puolet jauhoista on siivilöity, aloita öljyn lisääminen ohuena norona taikinan joukkoon. Lisää vuoroin öljyä ja vuoroin jauhoja.

2. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota se hyvin (käytä gluteenittomia koroppujauhoja). Kaada taikina vuokaan ja paista uunista riippuen 50-60 minuuttia. Jos pohja alkaa tummua mutta ei ole vielä keskeltä kypsä, peitä se leivinpaperilla.

3. Kumoa jäähtynyt kakkupohja ja leikkaa sahalaitaisella veitsellä kolmeen osaan.

 

Vinkki! Säästyt pohjan leikkaamiselta ja mahdolliselta murentumiselta, jos paistat pohjat kolmessa osassa. Jaa taikina kolmeen osaan ja paista yhtä pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

 

Valmista kakun täyte:

 1. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon sokerit.

2. Raasta sitruunan keltainen kuori (ole varovainen ettei joukkoon pääse kuoren valkoista osaa) ja purista mehu. Sekoita ne tuorejuuston joukkoon.

3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Sulata lehdet tilkassa kiehuvaa vettä ja kaada ohuena norona tuorejuustoon koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Nosta jääkaappiin jäähtymään.

 

Kokoa kakku:

 1. Kostuta kakkupohja omenamehulla. Gluteenittomassa kakkupohjassa mehua saa käyttää aika reippaasti, jotta pohja ei varmasti pääse kuivahtamaan.

2. Levitä pohjimmaiselle kakkupohjalle vadelmahilloa ja hillon päälle kermavaahto-tuorejuustoseosta. Nosta toinen pohja päälle ja levitä sillekin ensin hilloa ja sitten kermavaahto-tuorejuustoa. Nosta kolmas pohja kanneksi päälle ja kuorruta kakku paksulti kermavaahdolla.

3. Voit halutessasi pursottaa kermavaahdosta kauniita kuvioita kakun reunoille ja päälle. Sirottele kakulle mantelirouhetta.

 

Vinkki! Kannattaa antaa valmiin kakun levätä jääkaapissa vähintään pari tuntia ennen tarjoilua, jolloin kakusta tulee miellyttävän kostea ja raikkaat maut pääsevät oikeuksiinsa.

Samankaltaisia reseptejä

  • 22 14 Helppo vaniljakääretorttu (G)
  • 7 1 Apple Flat Cake eli rapean lättänä omenakakku (G)
  • 8 5 Nopeat toffeeyllätyskakut mikrossa (G)
  • 4 3 MJ's Winter Neverland
  • 18 8 Sitruunaiset kierreleivokset (G)
  • 1 1 Suklaapiirakka (G)

Kommentit

Maisie
Onnistuessaan talvikakusta tulee oikein mehevä ja raikas. Tämän kakun gluteeniton pohja on myös yksi parhaista gluteenittomista kakkupohjista, joita olen ikinä maistanut! Se ei murene kuten gluteenittomista jauhoista tehdyt yleensä tekevät vaan pitää muotonsa hyvin olematta kuitenkaan raskas.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään