Sisäpaistia (Medium) ja Kermakastiketta

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

n.1 kg naudan sisäpaistia kalvot poistettuna
Kastike:
1 kpl porkkana
1 kpl varsiselleri
1 kpl Sipuli
1-2 kpl valkosipulinkynsi
n.7 dl lihalientä (esim.7dl vettä +3-5rkl vasikanfondia)
n.10 kpl kokonaisia maustepippureita
1 nippu timjamia (kaupan pienestä ruukkutimjamista 1/10 nippu)
hyvää öljyä, suolaa ja mustapippuria maun mukaan
1-2 rkl voita
n.2 dl Kermaa
suurustetta

Jaa resepti

Ohje

Kuori porkkana, sipuli ja pese varsiselleri. Halkaise ne kahtia, porkkana ja varsiselleri vielä siitä kahtia.

Lämmitä öljy kuumaksi kattilassa ja lisää kasvikset sinne. Anna paahtua (saa tulla mustaa jälkeä) puolta kääntäen, lisää myös kokonaiset pippurit ja timjami joukkoon.

Kun kasvikset paahtuneet lisää lihaliemi ja keitä kasaan niin että noin puolet nesteestä on jäljellä. Siivilöi kastike.Suurusta sileä kastike vaikka valmiilla vaalean kastikkeen suurustajalla ja lisää päälle kerma sekä mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Myös timjamisilppu on hyvän makuista soosiin.

Paistin teko:

Ota paisti 1-2 h ennen valmistusta huoneen lämpöön ja poista kalvot. Paista kovalla lämmöllä voissa/rasvassa ja mausta reilusti maldon-sormisuolalla ja mustapippurilla myllystä joka puolelta nopeasti. Tarkoituksena ottaa vain paistopinta ja maustaa. Laita liha paistovuokaan/pellille ja työnnä lämpömittari sisään. Paista +200 uunissa kunnes sisälämpötila on +58C jolloin liha on medium. Laita liha vetäytymään folion alle välittömästi uunista tulon jälkeen ja anna vetäytyä suurin piirtein sama aika kun oli uunissa. Leikkaa ohuen ohuiksi siivuiksi ja tarjoa paistikastikkeen kanssa.

Kastikkeeseen saa lisää "aitoa" makua huubtaisemalla paistinpannun jolla paistin paistaa -suosittelen valurautapannua. Kastike paranee uudelleen lämmitettäessä eli jos haluat enemmän kastiketta, tee tuplamäärä ja anna hautua miedosti poreillen pidempään hellalla, tämä veriso tarkoitus kiehuttaa mahdollisimman nopeasti kasaan.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Kevätkananpoikaa ja retiisiä
  • 11 18 Tilliliha ja tillikastike Piian mukaan
  • 3 5 Suikalepataa Kasviksilla ja Punaviinillä
  • 2 2 SisäpaistiKastike
  • 11 10 Lihapata
  • 3 1 Kurpitsasosekeitto ja lohta

Kommentit

Taskuvenus
Muarin Joulupaisti sai nyt kyytiä ja tällä kertaa tilalla oli tätä. Kiitos vaan Pekka Terävä kastike-ohjeistuksesta, ihanaa ja herkullista soosia tuli vaikkei "perinteitä kunnioitettukaan" ;) Paisti kyllä sattui olemaan turhan kalvoikas ja jänteikäs mutta kun ihan ohueksi viipaloitsi niin suli suuhun...myös paahtopaisti käy.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään