5 201
5 201

Kevätkananpoikaa ja retiisiä

Raaka-aineet

4 kevätkananpoikaa
Hyvää oliiiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Pinjansiemeniä
2 shalottisipulia
sokeria
tuoretta timjamia
10-15 retiisiä
pinaattia

Jaa resepti

Ohje

Valmistus

Ota jäiset kevätkananpojat sulamaan jääkaappiin edellisenä päivänä. Erottele linnusta terävällä veitsellä irti koivet ja pienet rintafileet. Mausta rintafileet ensin hyvällä oliiviöljyllä sokerilla ja suolalla ja lopuksi sirottele tuoreen timjamin lehtiä ja asettele palat puulaudan päälle ja peitä kelmulla. Anna maustua 2 tuntia. 

 

Tällä välin pese ja renssaa retiisit. Jos retiisissä on vihreää tyviosaa, jätä se ja halkaise pitkittäin kahtia. Laita retiisinhalkiot jääkylmään veteen jotta retiisin sisältämä sokeri ns. aktivoituu ja paistettaessa retiisi saa maksimaalisen makean maun. Paahda pinjansiemenet ja aseta jäähtymään talouspaperin päälle.

Huuhtele tämän jälkeen pinaatti nopeasti ja leikkaa shalottisipuli reiluksi lohkoksi.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja paista maustettuihin koipi ja fileepaloihin kuumalla pannulla rapea, karamelisoitunut pinta. Laita laakeaan uunivuokaan, mausta vielä hieman lisää suolalla ja oliiviöljyllä. Paista uunissa n. 12-15 minuuttia. Ota pois ja aseta talouspaperin päälle leikkuulaudalle " lepäämään ".

Tällä välin kuumenna pannu uudestaan, lisää shalottisipuli, retiisi ja pinaatti pannulle. Freesaa oliiviöljyn ja suolan kanssa, kunnes pinaatti on "kutistunut" muiden aineksien joukkoon. Lisää tilkka valkoviiniä, freesaa kasaan, lisää lopuksi pinjansiemenet. Ota pannu pois liedeltä, anna vetäytyä hetki, asettele kaunis annos lautaselle. 

1 kevätkananpoika = yksi annos

Freesata = Paistaa pannulla kevyemmällä lämmöllä kuin paahtaessa.

 

 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 2 Valkosipulikanaa ja pinjansiemeniä
  • 0 0 Granaattiomenasiirapilla sivelty uunikana
  • 3 1 Kurpitsasosekeitto ja lohta
  • 0 2 Sisäpaistia (Medium) ja Kermakastiketta
  • 10 1 Lohifile ja parsasalsa
  • 0 0 Ruusukaalia ja timjamia

Kommentit

LateKOK

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään