35 284
35 284

Mansikkajuustokakku

8 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

pohja
2 kpl munia
3/4 dl sokeria
3/4 dl jauhoja
70 g suklaata
tÄyte
4 kpl liivatelehtiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl kermaa
1 dl vaniljakastiketta
1 dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
pinta
2-3 dl mansikkasosetta
0,5 dl sokeria
3 kpl liivatelehtiä

Jaa resepti

Ohje

Pohja

Voitele irtopohjainen vuoka ja laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen Sulata suklaa varovasti mikrossa miedolla lämmöllä Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja suklaa vaahtoon. Kaada seos vuokaan ja paista uunissa noin 15 minuuttia.

Täyte

Laita kaikki liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi. Kääntele tuorejuusto ja sokerit varovasti sekaan. Kiehauta ihan pieni liraus vettä (noin ruokalusikallinen) ja liuota 4 liivatetta veteen. Lisää liivateseos ohuena nauhana varovasti sekoitellen kermaseokseen. Hyydytä jääkaapissa vähintään tunti, niin että se on hyytynyt pintakerrosta varten.

Pinta

Soseuta mansikat Kiehauta taas ihan pieni liraus vettä ja liuota loput kolme liivatetta siihen. Sekoita mansikkasoseeseen. Lisää sokeri ja kaada päälimmäiseksi kerrokseksi kakkuun. Anna hyytyä jääkaapissa niin kauan että on leikattava.

 

Jos haluat mansikkakerroksesta makeamman, voit lisätä sokeria. Myös kermakerroksen makeutta voit halutessasi lisätä hiukan sokerilla tai vaniljasokerilla, mutta tämän ohjeen mukaan kermakerros on jo melko makea. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

keepa
Kakun hyydyttelyyn menee aikaa, mutta sinänsä helppo valmistaa! Raikas kakku sopii hyvin kevään juhliin, mutta hiukan muokkaamalla sopii jouluiseenkin pöytään. Esim pipareita pohjaan tai glögiä pinnalle niin maku on heti jouluisempi.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään