Masala-kanaa intialaisittain (Haryana)

Reseptiä katsottu 6 848 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
500 g kanan maustamatonta rintafilettä (paistikin käy)
75 g voita
2 dl kermaa
3 dl maustamatonta jugurttia
3 tl masala -maustetta
1 tl mustapippuria
5 kpl valkosipulinkynttä
2 tl chilijauhetta (tai tuoretta maun mukaan)
1 rkl hunajaa
300 g paseerattua tomaattia (löytyy esim. lidlistä purkista)
0,5 tl suolaa
1 tl inkivääriä
3 dl basmati -riisiä
6 kpl varrastikkuja
1 kpl leivinpaperia

Ohjeet

Tämä ohjeen mukaan tehty intialainen kana koettiin maukkaaksi. Toimi seuraavasti saadaksesi vastaavan tuloksen, muistaen sen että makukokemus toki aina subjektiivinen :

Tee ensin marinointikastike laittamalla jugurtti ja reilusti masalaa jugurtin sekaan astiaan sillä silmällä että kanapalat mahtuvat mukaan vähän myöhemmin.

Paloittele rintafile keskikokoisiksi palasiksi. Laita muutama hyppysellinen masalaa leikattujen palojen päälle ja laita marinoitumaan jugurtin sekaan. 1-2 tuntia on sopiva aika, tosin kyllä sen tekee nopeamminkin mutta masalan maku ei ole sitten niin selvä lyhyemmällä marinaadilla.

Napsauta uuni päälle hetkeä ennen kuin laitat mausteiset kanapalat sinne. Laita ensin pelti, jossa on leivinpaperi uunin alatasolle koska sen tehtävä on kerätä putoava marinaadi jotta uuni ei sotkeutuisi. Lämmitä sitten uuni 250 celsiusasteeseen. Sinä aikana kun uuni lämpiää, niin laita kanat varrastikkuihin ja sijoita varrastikut esim. uuniritilän päälle. Ne voi toki laittaa vaihtoehtoisesti pellilekin, mutta kanat kypsyvät paremmin kun ovat ritilän päällä. Paistele niitä noin 15-18 minuuttia uunin tehoista riippuen, mutta älä päästä marinoituja kanoja mustumaan.

Sitten kun uuni on lämpiämässä, niin laita mieluiten valurautapataan nokare voita ja sulata se keskilämmöllä. Älä päästä voita ruskistumaan. Kun voi on sulanut, niin lisää kerma ja kaada paseeratut tomaatit joukkoon. Lisäile hiljalleen mausteita: kun kermainen tomaattikastike on kiehunut hiljalleen, niin laita hunaja joukkoon. Ole tarkka hunajan kanssa ettei tule liian makeaa (paitsi tietysti jos pidät makeasta kastikkeesta niin asia on silloin eri). Sitten lisäile mausteet joukkoon ja hauduttele pikkulämmöllä  kannen ollessa kiinni. Sekoittele kastiketta välillä. Itse hauduttelin vajaan puolisen tuntia. Chilillä ja pippurilla saat tulisuutta haluttaessa lisää, tämä ohje kun on varsin neutraali.

Kun kanat ovat kypsyneet uunissa, niin irroittele kanaset vartaista ja laita ne kastikkeen joukkoon. Kypsyttele vielä 10 minuuttia pikkulämmöllä ja tarkkaile kastiketta välillä hämmentäen. Laita ruoka vetäytymään muutamaksi minuutiksi.

Basmatiriisin keitto-ohjeeksi suosittelen tässä tapauksessa 10 minuuttia. Kiehauta vesi, laita suolaa vähän joukkoon ja sitten riisit.

Jos mahdollista hankkia, niin naanleipä on hyvää tämän kanssa.

 

 


Kommentit

kauppaopettaja
Intialaista ruokaa helposti kotikeittiössä.