Kistibi (кыстыбый) – "Volgan mutkan muusitacot"

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Taikinaan
5–6 dl vehnäjauhoja
130 ml maitoa
50 g voita (tai voisulaa)
1 kpl muna
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
Täytteeksi
1 kg perunoita
1 kpl iso sipuli
2 kpl valkosipulinkynsiä
voita
suolaa
Voiteluun
1 dl voisulaa

Jaa resepti

Ohje

Kistibi on Volgan–Kaman alueella elävien tataarien ja baškiirien sekä suomalais-ugrilaisten udmurttien perinteinen ruokalaji, jossa tuoreen ohutleivän sisällä on esimerkiksi hirssipuuroa tai nykyisemmin perunasosetta.

 1. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Hauduta ne runsaassa voissa pannulla. Kuori ja keitä samalla perunat. Koska osatavoitteena on soseutettu keitetty peruna, 1 kg soseutettuja keitettyjä perunoita saadaan aikaan myös kiehauttamalla 8 dl vettä ja sekoittamalla sekaan 200 g perunasosejauhetta.
 2. Sekoita taikinan aineet yhteen. Vaivaa taikina jämäkäksi ja anna tekeytyä 20 minuuttia.
 3. Jaa taikina sopivankokoisiksi paloiksi (n. 10–14 osaan) paistinpannusi koon mukaan. Kaulitse taikinapalat mahdollisimman ohuiksi ohutleiviksi ja paista ne kuumalla rasvaamattomalla valurautapannulla. Kun leipään syntyy ilmakuplia ja pohjaan ruskeita läikkiä, käännä leipä ja kypsennä samalla tavalla toiselta puolelta. Siirrä leipä toisensa jälkeen vieressä olevalle lautaselle ja sipaise ne aina voisulalla maun ja pehmeyden maksimoimiseksi.
 4. Soseuta perunat, lisää runsaassa voissa paistetut sipulit ja valkosipulit sekä hieman suolaa. Sekoita.
 5. Sivele leiville vielä voisulaa ja annostele täyte kunkin leivän päälle. Taita ja purista pyöreät leivät puolikuun muotoisiksi. Tarjoile herkku tuoreena ja lämpimänä sellaisenaan, esimerkiksi kylmän maidon kera.

Samankaltaisia reseptejä

 • 10 0 Juhon korvapuustit
 • 4 0 Kerma-ohukaiset (19.8.08)
 • 10 18 Voipullat (15.8.08)
 • 7 30 Sahramilla herkkupullaa 7.12.2015
 • 3 3 Savubroileri – juustopihvit voileipägrillissä
 • 7 4 Kukkoset

Kommentit

jylikosk
Täytteeksi voi lisätä myös esimerkiksi sieniä tai pekonia, kuten mallikkaassa venäjänkielisessä valmistusvideossa osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=uNy-N27p6_0

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään