10 189
10 189

Pehmeä Pinaattipiirakka

6 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

400 g piirakkataikinaa (itsetehtyä tai ostettua)
oliiviöljyä
300 g tuoretta pinaattia (pesty, kuivattu ja keittiövalmis)
1 rkl saksanpähkinäöljyä
1 iso Sipuli
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä
½ rkl sokeria
1 dl aurinkokouivattuja tomaatteja ohuina suikaleine
200 g Exuisa tuorejuustoa
200 g turkkilaista jugurttia
fleur de sel - suolaa
mustapippuria myllystä
ripaus muskottipähkinää
1 ½ rkl puolikarkeita vehnäjauhoja siivilöitynä
3 kananmunaa
1 dl karkeasti hienonnettua lehtipersiljaa

Jaa resepti

Ohje

Valmista piirakkataikina oman ohjeesi mukaan tai käytä valmista taikinaa. Esilämmitä uuni + 200C asteeseen. Öljyä 26 cm - läpimittainen piirakkavuoka oliiviöljyllä ja painele taikina tasaisesti vuokaan. Pistele taikina puutikulla kauttaaltaan ja myös reunoilta. Esipaista pohja n. 15 - 20 minuuttia uunin alaritilällä ja valmista täyte tällä välin.

Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuulota sipulit voissa ja lisää lopussa joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, sekä mausta sokerilla. Kaada sipulit kulhoon.

Lisää pannulle saksanpähkinäöljy ja sitten pinaatti. Nostele pinaattia kaiken aikaa esim. kahdella lastalla ja kun pinaatilehdet ovat kaikki menneet kasaan, nosta pinaattia pienissä erissä, hyvin valuttaen leikkuulaudalle ja leikkaa pienemmäksi kerran pituus- ja leveyssuunnassa. Kaada leikattu pinaatti sipulien joukkoon.

Mausta pinaatti - sipuliseos mustallapippurilla myllystä, ripauksella muskottipähkinää ja Fleur de Sel - suolalla maun ja terveyden mukaan.

Leikkaa aurinkokuivattuja tomaatteja mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi ja yhdistä seokseen. Yhdistä vielä lämpimään täytteeseen tuorejuusto ja jugurtti. Tarkista maut ja lisää mausteita mielesi mukaan.

Riko 3 kananmunaa (erikseen, jos sattuu olemaan "huono" mukana) ja riko rakenne hyvin, mutta älä vatkaa vaahdoksi. Yhdistä kananmunat massaan ja sekoita hyvin. Siivilöi 1½ rkl vehnäjauhoja päälle ja sekoita rivakkaasti. Lopuksi lisää hakattu lehtipersilja.

Pohjan pitäsi olla valmis, kuten täytteen myös. Alenna uunin lämpöä + 175C asteeseen ja nosta ritilä "keskelle". Kaada täyte pohjalle ja laita uuniin n. 40 minuutiksi paistumaan.

Paistoajat ovat "noin" aikoja, koska nykyinen uunini on hiukan tehottomampi, kuin edellinen. Silmät auki ja nenä usein kertoo missä ollaan menossa. Ja jokaisella meillä on hiukan erilainen uuni...

Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Tämä piirakka meni töihin mukaan (josta söin itse 1/4 päivälliseksi ruokatunnilla) - Muuten piirakasta ei jäänyt muruakaan yli... Näytti kaikille kelpaavan...

Tämä piirakka sopii mainiosti tapakseksi tai coctail - paloiksi...

Hyvää Ruokahalua!!!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Sopii mm. tapakseksi, pinxoksi, pinchos, välipalaksi, mutta myös lounaaksi - monipuolinen piirakka...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään