Beef & Spinach

Reseptiä katsottu 9 403 kertaa
1 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
150 - 200 g naudan ulkofileetä
1 valkosipulin kynsi
150 - 200 g tuoretta pinaattia (pesty, kuivattu ja keittiövalmis)
1 pieni Sipuli
1 + 1 rkl riisinalkioöljyä
1 + 1 rkl saksanpähkinäöljyä
fleur de sel - suolaa
(lihalientä)

Ohjeet

Kuivaa liha ja leikkaa ohuiksi lastuiksi. Kuori valkosipulin kynsi ja leikkaa hienoiksi kuutioiksi. Kuori sipuli ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna pannu hyvin kuumaksi. Lisää 1 rkl riisinalkioöljyä ja anna kuumeta hyvin ja sitten 1 rkl saksanpähkinäöljyä. Laita lihaa pannulle, niin että pannun paistopinta - alasta korkeitaan 2/3 peittyy tasaisesti lihasta. Älä ala kääntämään lihoja heti, vaan anna rauhassa paistua hetki. Lisää valkosipuli ja kääntele lihat pannulla. Kun ovat kauttaaltaan paistetut lisää hiukan suolaa maun, sekä terveyden mukaan ja kaada pannulta kulhoon. Peitä ja pidä hetki lämpimänä.

Kaada lihoista mahdollisesti irronnut neste öljyineen takaisin pannulle ja lisää vielä 1 + 1 rkl öljyjä. Kuulota sipuleita hetki ja lisää sitten pinaatti pannulle. Kääntele, kunnes 3/4 osaa lehdistä on mennyt "kasaan", mausta suolalla maun sekä terveyden mukaan ja lisää lihat pannulle paistaen pinaattin valmiiksi. Kun pinaattinlehdet ovat kaikki menneet kasaan, niin ruoka onkin valmista. Jos tykkäät hiukan kastikkeesta, niin lisää 1 - 2 rkl lihalientä.

Ole varovainen suolan kanssa, jos aiot käyttää lihalientä ja muutenkin, koska maustat käytännössä kahdessa osiossa.

Maistuu esim. Basmatiriisin kanssa. Usein saatan syödä ilman mitään lisuketta ja laittaa silloin hiukan enemmän pinaattia.

Itseasiassa ruoka on valmista 15 minuutissa, jos olet näppärä keittiössä.

Hyvää Ruokahalua!


Kommentit

FutoMaki
Maittavaa ja helppoa ruokaa nopeasti...

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.