Savuiset juustopopcornit

Reseptiä katsottu 4 761 kertaa
Valmistusaika Alle 15 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
saksanpähkinäöljyä
fleur de sel - suolaa
popcornia (maissin siemeniä)
savustettua paprikajauhetta
cheddar - juustoa (9 kk kypsytettyä)

Ohjeet

Kuumenna öljy kannellisessa kattilassa, wokissa tai padassa. Lisää öljyyn suolaa maukusi ja terveytesi mukaan. Kaada maissi öljyyn ja sulje kansi. Mitoita kuitenkin maissin määrä öljyyn ja öljyn määrä suhteessa paistoastiaan.

Kun maissi alkaa poksahtelemaan aloita pannun kevyt heiluttaminen silloin tällöin. Vältä kovaa kuumuutta, koska valmiit popcornit saattavat palaa ja toinen osa siemenistä ei ole vielä aueneet.

Kun poksahtelu on hyvin harvaa, laita paistoastia syrjään ja avaa kansi välittömästi päästääksesi kosteuden haihtumaan. Kaada popcornit leivinpaperin päälle, putsaa pannu ja nosta tekeytyneet popcornit takaisin pannulle. Poista tekeytymättömät siemenet ja kuorenpalaset leivinpaperilta ja laita paperi matalalle uunipellille.

Ripottele savustettua paprikajauhetta tasaisesti popcorneille heiluttellen/nostellen niitä, että paprikajauhetta on tasaisesti maun ja tarpeen mukaan kaikkialla. Levitä popcornit tasaisesti leivinpaperille uunipellille ja raasta juustoa hienoteräisellä raastimella suoraan popcornien päälle.

Laita pelti + 150 C asteiseen, esilämmitettyyn uuniin ja anna juuston juuri ja juuri sulaa, mutta älä polta!!! Paprikajauhe on erityisen herkkää!!!

Aseta tarjoiluastiaan ja nauti...

Resepti on toteutettu Kotikokki Kwaa:n inspiroimana - Kiitos Kwaa hienosta ideasta! Kwaa:n resepti on alhaalla oikealla linkitettynä - Tutustu reseptiin!

FM


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

FutoMaki
Huolellisesti tehtyä leffapurtavaa...

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.