Pehmeän tulinen mango-broileri kastike

Reseptiä katsottu 8 986 kertaa
4 annosta | Valmistusaika Alle 15 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
300 g Kariniemen liekkisuikaleita (tulisesti maustettuja broil. suikaleita)
1 kpl tuore mango
29 kpl vihreitä kivettömiä viinirypäleitä
400 ml kookosmaitoa (1 tlk)
2 rkl curryjauhetta
1-2 tl suolaa (maun mukaan)
1 rkl öljyä paistamiseen
400 g spagettia

Ohjeet

Tämän kai kehtaa tänne laittaa ihan ylpeydellä koska teos on täysin omasta päästä ja kaapista löytyneistä aineista sävelletty.

Tultiin lenkiltä ja olin luvannut valmistaa vaimon tarjouksesta ostamat liekkisuikaleet jollain tavoin. Aikaa ei ollut paljon joten ajattelin mielessäni jotain helppoa tyyliin "paistetut suikaleet makaronin sekaan" mutta kun vaimo alkoi kuoria tuoretta mangoa jälkiruoaksi keksinkin idean josta tuli mielettömän hyvä ruoka.

Koska tätä on tehty vasta 1 kerran (tänään) niin en osaa sanoa voiko jotain ainesosia soveltaa (esim. säilyke mango) mutta ainakin näillä tuoreaineksilla tulee sellaista kuin juuri syömämme. Enkä osaa ennustaa onko nyt markkinoille tulleita liekkisuikaleita kuinka kauan markkinoilla joten kannattaa kokeilla vielä kun niitä saa.

Laita spagettia kiehumaan syöjien määrän mukaan.

Paista liekkisuikaleet kypsiksi tilkassa öljyä. Lisää pannulle kahteen osaan halkaistut viinirypäleet ja paista hetki. Lisää kuorittu ja kuutioitu mango (noin 1-2cm paloja). Lisää myös kookosmaito, curry sekä jätä kiehumaan hiljaiselle tulelle noin 5-8 minuutiksi. Lopuksi maista ja lisää suolaa maun mukaan. Voit säätää curryn makua lisäämällä sitä vähitellen ja maistamalla välillä. Ehkä parhaiten maustaminen onnistuu kun lisäilee suolaa ja curryä vuorotelleen, sekoittaa, maistaa ja säätää. Huomaa että mausteiden makuhan syvenee kun ruokaa kiehutetaan/haudutetaan hetki.

Kastike on valmis kun mangon palat on hieman pehmenneet mutta ei vielä mössööntyneet vaan sopivan kiinteitä.

Nosta lautaselle annos spagettia ja päälle kastiketta. Syö ja hae kohta lisää koska on niin hyvää! Tuosta syö ehkä neljäkin mutta me jouduimme hakemaan lisää ja kaikki meni :)


Kommentit