10 150
10 150

Poro piri-piri

3 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

500 g poron kaulakiekkoa
1,5 dl maapähkinöitä
1 dl riisiä
1 kpl punainen chili
haudutus:
1 kpl Sipuli
2 kpl valkosipulin kynsiä
50 g juuriselleriä
1 tl cayennejauhetta
10 cm kanelitankoa
4 kpl laakerin lehtiä
5 kpl kuivattua neilikkaa
2 kpl porkkanaa
2 dl vettä
Lisuke:
2 kpl bataattia
2 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
1 dl vettä
merisuolaa, oliiviöljyä
marokolainen mauste:
2 tl paprikajauhetta
1 tl sokeria
0,5 tl inkivääriä, kuminaa, kanelia, cayennea, suolaa ja mustapippuria

Jaa resepti

Ohje

Käristä kaulakiekot voi-öljyseoksessa pikaisesti kummaltakin puolelta. Siirrä uunivuokaan, lisää joukkoon loput haudutusainekset ja pistä uuniin n.150 asteeseen reilun parin tunnin ajaksi....Nosta kiekot pois vuoasta, irrota lihat luista, revi syiden mukaan pieniksi palasiksi, pyöritä marokolaisessa mausteseoksessa ja siirrä hetkeksi sivuun. (Ps. Luista ja haudutusliemesta saat kokoon keittämällä vielä hyvän lisukekastikkeen muihin poroaterioihin).

Keitä riisi ja paahda maapähkinät pannulla öljytilkassa. Paista samalla pannulla poron rieveet pikaisesti ja yhdistä riisin ja maapähkinöiden kanssa. Sirottele päälle chilin suikaleita.

Laita bataattilohkot uunivuokaan. Roiskuttele päälle oliiviöljyä ja merisuolaa. Paista 200 asteessa n.15 minuuttia. Kaada lopuksi bataatit sekä öljy-suolaseos vuoasta kuumalle pannulle, lisää joukkoon paprika- ja chilijauhe sekä tilkka vettä ja paista pari minuuttia pyöritellen niin, että bataattien pinta saa hieman väriä.

Tarjoile.

(Piri-piri on portuglilainen nimitys mausteseokselle, jossa keskeisessä roolissa on chili. Afrikassa se on myös nimike pienelle tuliselle chililajikkeelle.(kutsutaan myös nimellä pili-pili, pere-pere jne.)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

tvlupa
Kotikokin afrikkalaisvivahteinen poroelämys. Jaa, ettei Afrikassa muka ole poroja??? Maista ensin ja sano sitten. Ps. Kuva tuli otettua niin nälkäisellä kiireellä, että maapähkinät jäivät ulkopuolelle. Riisin seassa näkyvät vihreät ovat puolestaan pinaattia, joka antaa hieman lisäväriä, mutta jota ei maun vuoksi ole syytä lisätä. Nuo nyt piti vain saada syötyä pois, niin luikahtivat mukaan lautaselle.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään