12 503
12 503

Poro kakku

12 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

600 g poron kylkirullaa
1 tl suolaa
100 g kylmäsavuporo siivuja
200 g ruohosipulituorejuustoa
2 kpl suolakurkkua
3 dl kuohukermaa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl meiramia
jauhettua mustapippuria
1/2 tl suolaa
5 kpl liivatelehtiä
1/2 dl kuivaa valkoviiniä

Jaa resepti

Ohje

ota kylkirulla jääkaappiin edellisenä iltana, että se saa rauhassa sulaa ja ennen uuniin laittoa huoneen lämpöö. Hiero suola rullaan ja laita uunivuokaan ja vähän vettä pohjalle. Paista poron kylkirulla 120 astessa 4 tuntia, välillä käännellen.

Tässä välin ota tuorekelmua n. 30 sentin pätkä ja lado kylmäsavuporoviipaleet suorakaiteen muotoisesti ( 15X25 cm) ja levitä tuorejuusto pintaan niinkuin tekisit kääretorttua, ja rullaa se tuorekelmun avulla "kääretortuksi". Laita pakasteeseen kohmettumaan.

Ota rulla uunista ja anna sen vetäytyä hetki. Leikkaa sitten pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon ja anna sen jäähtyä. laita liivatelehdet kylmään veteen tässä välin ja leikkaa suolakurkku pieniksi kuutioiksi ja lisää kulhoon. Lämmitä valkoviini ja lisää liivatelehdet ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää kulhoon. Sekoita ja lisää mausteet ja jäähtynyt valkoviini liivatelehtiseos ja tarkista maku.
Ota "kääretorttu" pakasteesta ja leikkaa ohuita siivuja. Vuoraa pieni kulho tai kakkuvuoka siivuilla ja kaada sitten varovasti seos kulhoon. Painele pinta lusikalla tasaiseksi ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään asti.

Kumoa kakku seuraavana päivänä lautaselle ja koristele salaatinlehdillä ym. tarjoa patongin ja puolukkasurvoksen ja kuusenkärkkäsiirapin kera.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

hmr81
Ihan kivan makuinen kakkunen tosta sitten tuli. Suolaista, makeaa ja hapanta kun yhdistää, niin siinä kyllä herää makuaistit.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään