My Pikakanawok

Reseptiä katsottu 8 981 kertaa
Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
kanan fileetä
kesäkurpitsaa
parsakaalia
punaista paprikaa
keltaista paprikaa
sipulia
punasipulia
bataattia
sokeriherneitä
härkäpapuja
rapsiöljyä
karkeaa merisuolaa tai esim. Maldonia
tuoretta inkivääriä
kevätsipulia
thai - basilikaa
kelda - Thaikeittoa
**********
jasmiiniriisiä

Ohjeet

Putsaa kaikki kasvikset, kuori bataatti ja leikkaa karkeiksi paloiksi, sipuli lohkoiksi. Kuori inkivääri, leikkaa ohuiksi siivuiksi ja siivut tikuiksi. Leikkaa kananfilee(t) pituussuunnassa keskeltä kahteen osaan. Aseta ohut pää oikealle ja leikkaa lihaa klo. 11 / 5 - akselilla ja veistä kallistaen kulmaan leikaten itsestäsi pois päin n. 1 cm paksuisia paloja. Näin leikkaat lihan syitä vastaan saaden näyttäviä, helposti ja nopeasti kypsyviä paloja.

Laita riisi kiehumaan paketin ohjeiden mukaan.

Kuumenna wok tai pannu kuumaksi, lisää öljyä ja anna myös öljyn kuumeta. Paista kanapalat nopeasti kaikilta puolilta. Mausta suolalla maun ja terveyden mukaan. Ota lihat reikäkauhalla syrjään ja peitä vaikka kattilan kannella. Lisää pannulle mahdollisesti hiukan ölyä ja lisää inkivääri. Kääntele muutaman kerran ja lisää kasvikset paistaen hyvin käännellen. Mausta suolalla maun ja terveyden mukaan. Lisää Kelda - Thaikeittoa kastikkeeksi ja kiehauta. Lisää kananpalat ja kiehauta vielä kerran. Leikkaa kevätsipulista ohuita renkaita ja revi thai - basilikan lehtiä ja lisää Wokkiin. Tarjoile jasmiiniriisin kanssa.

Alta 30 minuuttia ja maittava ruoka on taas valmista... Tämä Keldan tuote säästää minulta monta purnukkaa, kun 4 viikon kuluttua on muutto...


Kommentit

FutoMaki
Monipuolinen Thai - tyyppinen pikawokki

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.