Japanilainen kanacurry

4 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

Kastike
400 g Kanan jauhelihaa
225 g Sipuli
65 g Valion voita (1,4 %)
1 rkl Miriniä (4,6 %)
2 rkl Soijakastiketta (16,9 %)
2 rkl Osterikastiketta (7,6 %)
4 Thaichiliä pakastimesta
3 Valkosipulinkynttä
3,5 dl Keitettyä vettä
2 Japanilaista currykuutiota (S&B Mild)
2 rkl Worcesterkastiketta
1 rkl Kotimaista hunajaa
180 g Hapan omena (Granny Smith)
2 Porkkanaa (140 g)
Kaveriksi
Suolatonta jasmiiniriisiä
Viimeistelyyn
Kevätsipulia

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml.

Lupasin 28 reseptiä vuodelle 2023, saitte peräti 63. Antelias mies. Vuosi 24 lähtee käyntiin hedelmäisen tulisella herkulla.

Kyseessä siis japanilaisen curryriisin toinen osa. On edellistä kevyempi ja tulisempi, eikä sisällä inkivääriä - olisi järjetöntä laittaa sitä jokaiseen aasialaiseen ruokaan. Chili ja valkosipuli tärkeämpiä. 

Herkullisempaa kuin ensimmäinen - kannatti lisätä osterikastiketta, thaichiliä ja hapanta omenaa. Ei sovi unohtaa myöskään laadukasta hunajaa, jota käytin valkoisen sokerin tilalla. 

Kana huoneenlämpöön, paista puolen tunnin päästä. Ennen sitä hienonnetaan sipulit ja tehdään kastike - mirin, soijakastike, osterikastike sekä siivutetut thaichilit sekoitetaan tasaiseksi pienellä syvällä lautasella. 

Heti kun jauheliha koskettaa kuumaa pannua, keitä reilusti vettä keittimellä. Lisää hienonnettu sipuli ja voinokare hyvissä ajoin, kastike vähän myöhemmin. 

Kun sipuli on pehmeää, kana mehevän kypsää ja suurin osa nesteestä haihtunut, levy 2/6:lle ja valkosipuli pannulle - avaa makuja minuutin ajan. Lisää kuuma vesi ja pieniin osiin leikatut currykuutiot, jatka worcesterkastikkeella ja hunajalla. 

Sekoita tasaiseksi, levy täysille. Kun alkaa kuplimaan, vähennä 1/6:een ja laita kansi päälle. Heti seuraavaan - huuhtele 5,5 dl jasmiiniriisiä neljä kertaa kylmällä tai haalealla vedellä. Valuta pois ja vie hiilari keittimeen. 

Vettä tulee saman verran eli 5,5 dl. Kun olet saanut riisin tulille, siirry porkkanaan ja omenaan. Kuori porkkanat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Kuori omena ja raasta pieneksi. 

Porkkana ja omena kastikkeeseen, sekoita tasaiseksi. Levy täysille. Kun alkaa kuplimaan, laske 1/6:een ja nosta kansi päälle. Kypsennä porkkanoita 20 minuutin ajan. Voit sekoittaa puolivälissä, en pakota. 

Annostele. Riisiä pohjalle, kastiketta päälle, koristele kevätsipulilla. Käytin syvää lautasta ja isoa lusikkaa. 

Reseptin osterikastike, pakastechilit, currykuutiot ja jasmiiniriisi haetaan aasialaismarketista, kaikki muu suomalaiskaupasta. 

Jos haluat mietoa, vaihda neljä thaichiliä yhteen medium chiliin tai jätä kokonaan pois. Kaksi thaichiliä = keskitulinen. Mirinin voi korvata sushietikalla.

Kastike on paksumpaa ja riisi kuivempaa seuraavana päivänä, joten niiden joukkoon kannattaa laittaa vettä ennen lämmitystä. Ihan vähän. 

Olen tehnyt tätä myöhemmin myös inkiväärillä ja pidin siitä versiosta enemmän. Suosittelen siis lisäämään 8 g inkivääriraastetta, samaan aikaan tuoreen valkosipulin kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään