Korealainen kanan jauheliha thaitwistillä

3 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Kana
400 g Kanan jauhelihaa
Kastike
Kevätsipulin vaalea osa
4 Valkosipulinkynttä
85 g Limen mehu (0,3 dl)
1 rkl Paahdettua seesamiöljyä
Kastike
1 rkl Sokeria
1 rkl Öljyä
2 rkl Soijakastiketta (16,9 %)
2 rkl Osterikastiketta (7,6 %)
1 rkl Gochujang-chilitahnaa
2 Thaichiliä pakastimesta
Kaveriksi
Suolatonta jasmiiniriisiä
Viimeistelyyn
Kevätsipulin vihreää osaa

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml.

Jouluaattona itsetehtyä pizzaa, joulupäivänä tätä aasialaista. Miksi syödä perinneruokia, kun voi syödä selvästi parempaa? 

Ota jauheliha huoneenlämpöön ja aloita kastike. Mittaa sokeri, öljy, soija- ja osterikastike sekä chilitahna pienelle syvälle lautaselle - sekoita varovasti niin kauan, että gochujang on täydellisesti mukana. Siivuta pakastechilit joukkoon. 

Startataan riisi. Huuhtele se kolme neljä kertaa kylmällä tai haalealla vedellä ja lisää keittimeen. Laitoin molempia 2,5 dl. Heti kun olet saanut sen tulille, siirrytään seuraaviin. 

Hienonna valkosipulinkynnet, leikkaa kevätsipulin vaalea osa. Purista limetin mehu talteen. Saksi kevätsipulin vihreää osaa pieneen rasiaan ja vie jääkaappiin. 

Kun riisi on maalissa, aloita kanan valmistus. Kuumensin levyn ja otin jauhelihaan pinnat kovalla lämmöllä ilman rasvaa. Laskin 3/6:een, murensin, lisäsin kastikkeen ja sekoitin tasaiseksi.

Kana on mehevän kypsää, kastike tarttunut pintaan kivasti ja ylimääräinen neste haihtunut - lämpö 2/6:een ja kevätsipulin vaalea osa sekä valkosipuli pannulle, avaa makuja kahden minuutin ajan.

Siirrä sivuun, viimeistele limemehulla ja paahdetulla seesamiöljyllä. Sekoita tasaiseksi ja annostele. Suolatonta jasmiiniriisiä lautasen pohjalle, jauhelihaa päälle, koristele kevätsipulin vihreällä osalla.

Reseptillä tulee tulista. Jos haluat mietoa / mediumia, jätä thaichilit pois.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään