Japanilainen curry

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Kastike
400 g Jauhelihaa (sika-nauta)
3 Sipulia (205 g)
1 rkl Sokeria
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
0,25 dl Soijakastiketta (16,9 %)
8 g Inkivääriraastetta
3 Valkosipulinkynttä
4 dl Keitettyä vettä
2 Kuutiota (S&B medium, 49,5 g)
2 rkl Worcesterkastiketta
2 rkl Ketsuppia
3 Porkkanaa (136 g)
Kaveriksi
Suolatonta jasmiiniriisiä
Viimeistely
Kevätsipulia
(Chilihiutaleita)

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml, 1 tl = 3,33 ml. Kaikissa resepteissäni.

Edullinen ja nopea versio miedosta curryruuasta. Tein kastikkeen koostumuksesta tarkoituksella tavallista ohuemman - on tämä silti paksumpaa kuin thaicurryt. Kuten huomaat kuvasta, päätin skipata perunan.

Ota jauheliha huoneenlämpöön, paista puolen tunnin päästä. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri pieneksi. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna. 

Kuumenna vettä keittimellä. Ota lihan pintoihin väriä kovalla lämmöllä. Laske hieman tehoa ja murenna. Lisää sipuli ja sokeri. Jatka mustapippurilla ja soijakastikkeella, sekoita tasaiseksi. 

Kun sipuli on pehmeää ja suurin osa nesteestä haihtunut, alenna 2/6:een ja viimeistele valkosipulilla sekä inkiväärillä. Minuutti riittää.

Siirsin valmiin lihan pannulta kattilaan, niin sain enemmän tilaa ja kannen. 4 dl vettä pannun kautta - kaikki maku otetaan talteen. Upota kuutiot kuumaan liemeen. 

Huuhtele 5 dl jasmiiniriisiä neljä kertaa kylmällä vedellä, valuta ja siirrä keittimeen. Vettä laitetaan saman verran eli 5 dl.

Mittaa worcesterkastike ja ketsuppi kastikkeen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja käännä levy kutoselle. Kun alkaa kuplimaan, kansi päälle ja lämpö 1/6:een. 

Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi paloiksi. Lisää kastikkeeseen, sekoita ja kansi takaisin päälle. Hauduta 20 minuutin ajan, sekoita puolivälissä. Jos kyseessä olisi keitto, riittäisi porkkanoille vartti. 

Sinä aikana kun porkkanat kypsyvät, saksitaan kevätsipulia valmiiksi pieneen rasiaan. Voit käyttää veistäkin, jos se on superterävä. 

Annostele ja viimeistele kevätsipulilla. Päälle voi ripotella vielä chilihiutaleita. 

Kun teen kastiketta suolattomalle jasmiiniriisille, tähtään lähes aina hieman yli yhden suolaprosenttiin. En kuitenkaan tällä kertaa - 0,96 %.

Olisiko tämä siis vähän parempaa, jos nostaisi soijakastiketta 0,25 dl -> 0,3 dl? Todennäköisesti.

Toisena päivänä riisi on kuivempaa ja kastike paksumpaa, joten molempien joukkoon kannattaa laittaa vettä. Ei paljoa. 

Sipulin ja porkkanan paino otettu ennen kuorimista ja leikkaamista. Jos haluat että kuutiot liukenevat nopeammin liemeen, leikkaa molemmat neljään osaan. 

Ketsupin ja worcesterin voi vaihtaa miriniin. 20 ml ketsuppia + 20 ml worcesterkastiketta = 25 ml miriniä (Miyata, 4,6 %). 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään