Lihaperunalaatikko cheddarilla ja parsakaalilla 5.10.2023

1 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

n.6 kpl hyvin pestyjä perunoita (esim annabelle)
1-2 kpl sipulia
1-2 kpl parsakaalia (itselläni omia pieniä parsakaaleja 4kpl)
250-400 g naudan jauhelihaa
n.1 dl cheddar-sulatejuustoa
n.2-3 dl kasvis/kana/lihalientä
1-2 dl kermaa/ruokakermaa
suolaa, musta-ja valkopippuria, savupaprikaa
persillade-seosta
tuoretta persiljaa
öljyä/rasvaa vuoan voiteluun
maitoa tarvittaessa liemeen n. desi

Jaa resepti

Ohje

Tämä, kuten monet muutkin resepteistäni syntyi sitä mukaa kun sitä tein. Siksi määrät ja tekovaiheet eivät ole niin jetsulleen ja annan vaihtoehtoja. Nyt menin itse siitä mistä aita oli matalin...

Viipaloi pestyt perunat, pilko parsakaali (itse olin ehtinyt esikeittää sen, voit laittaa myös raakana) ja viipaloi sipulit. Lado kaikki vuorotellen voideltuun vuokaan ja mausta joka kerros. En viitsinyt paistella jauhelihaa erikseen joten nypin senkin vuokaan kerroksittain ja maustoin hyvin. Päällimmäiseksi laitoin perunaa ja sipulirenkaita. Voit lisätä sipulirenkaat paiston loppuvaiheessakin, muuten saattavat tummua liikaa, me tykätään mutta kaikki eivät. Tai laita ne vaan vuoan sisälle, ei päälle lainkaan.

Mulla oli jäänyt pastan keitinvesi lounaasta, kiehautin parsakaalit siellä nopeasti. Tuo pastan keitinvesi mulla on aina hyvin suolaista joten kannattaa huomioda tässä suolaisuus oman maun mukaisesti. Otin keitinlientä parisen desiä ja sekoitin sulatejuuston siihen, lisäsin ruokakerman jämät n.1,5dl ja hieman vielä lurautin maitoakin mukaan, lisäsin valkopippuria, tuoretta persiljasilppua, savupaprikaa ja kaadoin vuoan päälle.

Paista uunissa (n.+200) noin tunti tai kunnes kaikki on kypsää ja kun liemi on alkanut imeytyä perunoihin. Vähensin lämpöä uunissa kun huomasin että pinta alkoi käristyä, lisäksi hieman survoin sipulirenkaita liemeen etteivät olisi täysin palaneet. 

Vaihtoehtoja: paista jauheliha etukäteen. Lisää liemeen kananmunaa jolloin se hyytyy nopeammin. Voit kuorruttaa vuoan halutessasi esim cheddar-raasteella. 

 

Muoks: testaan toimiiko kun lisäsin ensimmäisen raaka-aineen tuplana, resepti tehty cromella, ei firefox eli normaalisti cromella "syö" ensimmäisen raaka-ainerivin.... 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 9 4 Kukkisjauhelihalaatikko (keto) 20.4.2021
  • 5 3 Perunaparsakaalipaistos
  • 4 4 JauhelihaPerunaLaatikko
  • 2 3 PunajuuriPerunaLaatikko

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Lihaperunalaatikko 12.10.2017
  • 5 3 Perunaparsakaalipaistos
  • 0 0 Katkaravuilla ja parsakaalilla kuorrutettu kalapaistos
  • 0 0 Kabanossia juuressoseella ja parsakaalilla
  • 1 2 Häränfilettä sipulilla ja parsakaalilla
  • 4 0 Kuorrutettu KinkkuPasta

Kommentit

Taskuvenus
Tää oli niin suun mukainen soppa että oli pakko jakaa! Pellolta hain pieniä parsakaaleja joita sieltä vielä sain ja kun näin cheddarin jääkaapissa halusin yhdistää ne perunalihalaatikkooni.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään