Chimichurri rojo

8 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

240 g Punainen paprika
2 Medium chiliä (45 g)
6 Valkosipulinkynttä
0,5 dl Punaviinietikkaa
0,25 dl Tuoretta sitruunamehua
Ruukku lehtipersiljaa
1 dl Rypsiöljyä
0,5 dl Ekstra-neitsytoliiviöljyä
2 tl Paprikajauhetta
1 tl La Chinatan savupaprikajauhetta
1 tl Suolaa
1 tl Kuivattua oreganoa
0,5 tl Rouhittua mustapippuria

Jaa resepti

Ohje

Ahdistelen teitä ilomielin toisella chimichurri-reseptillä. Vihreä oli herkullista, mutta punainen pisti paremmaksi ja varasti sydämeni. 

Kastiketta käytetään perinteisesti grillattujen lihojen ja choripánien viimeistelyssä, mutta toimii onneksi lukemattomissa eri kokonaisuuksissa. Heittäydy luovaksi.

Halvan ja helpon herkun saat, kun käytät sitä kananmunasämpylöissä. Pohjaan ja kanteen chimichurria, väliin paistettua kananmunaa. Jos haluat edetä pidemmälle, lisää vielä tuoresalsaa ja pekonia. 

Punainen yrttikastike on parhaimmillaan toisena päivänä ja säilyy hyvänä viikon ajan. Ihastuin paahdettuun paprikaan niin vahvasti, että tulen käyttämään sitä satavarmasti tulevaisuuden resepteissä. 

Uuni 225 asteeseen. Hoitele paprika. Aseta puolikkaat kuori ylöspäin ja paahda niitä keskitasolla 25 minuuttia. Sinä aikana voi puhdistaa lehtipersiljan. Siirrä paahdettu paprika rasiaan kannen alle. Irrota kuoret vartin päästä. 

Ennen sitä ehdit hienontamaan chilit ja valkosipulit rasiaan. Mittaa seuraavaksi joukkoon viinietikka ja sitruunamehu. Irrota kuoret paprikoista ja leikkaa ne kuutioiksi. Hienonna persilja varsineen. Lisää loput mukaan, sekoita tasaiseksi. Vie jääkaappiin maustumaan. 

Jos haluat selvitä tästä yhdellä öljyllä, käytä Rainbown mietoa oliiviöljyä (1/5) tai Borgesin Classicia. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään