Kanakiusaus

5 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

2 rkl Öljyä
300 g Sipulia
2 rkl Öljyä
400 g Kanan jauhelihaa
1 tl Suolaa
1 tl Paprikajauhetta
1 tl La Chinatan savupaprikajauhetta
1 tl Rouhittua mustapippuria
1 tl Kuivattua oreganoa
1 tl Kuivattua basilikaa
3 Valkosipulinkynttä
4 dl Kuohukermaa
2 tl Suolaa
1 kg Peruna-sipulisekoitusta

Jaa resepti

Ohje

Viime syyskuulta. Sipulia taisi olla pussissa 325 g, mutta kannoista, uloimmista sitkeistä kerroksista ja kuorista lähti hieman joten 300 g lähellä. Hirvittävä määrähän se on, mutta onneksi sipuli on herkullista. 

Tiedoksi - olen näissä kaikissa resepteissä ottanut ruoka- ja teelusikat aina lusikalla, en ikinä mittalusikalla. Luulin pitkään että tarkoittavat samaa, mutta noissa onkin eroa mitan hyväksi. Oma ruokalusikka on noin 70 % mittalusikasta. Ihminen harvoin muuttaa tapojaan - jatkan lusikoilla. 

Ota kana huoneenlämpöön ja hienonna sipuli. Kypsennä sitä alhaisella keskilämmöllä / keskilämmöllä niin kauan, että se pehmenee ja saa hieman väriä. Siirrä sivuun. Hienonna valkosipulit. Mittaa mausteet valmiiksi.

Paista kanan pintoihin väriä, laske 2/3:een ja murenna jauheliha. Mausta suolalla, paprikalla sekä pippurilla. Sekoita. Kun kana näyttää mehevän kypsältä, lämpö 1/3:een ja sekoita valkosipulit sekä yrtit joukkoon. Herättele valkosipulia minuutin ajan, kaada kerma pannulle ja sammuta levy. Lisää sipuli ja viimeiset suolat kastikkeeseen, sekoita tasaiseksi ja siirrä sivuun. 

Ota peruna-sipulisekoitus pakastimesta ja aseta tasaisesti pellillä olevan leivinpaperin päälle. Uuni 200 asteeseen. Kun se on halutussa lämpötilassa, kaada kermainen kanakastike perunoiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Vie uunin alatasolle ja pidä siellä 50 minuuttia. Ota pois ja anna vetäytyä viiden minuutin ajan. 

Tarjoa kermaperunat raikkaan salaatin kanssa. Oikeastaan ihan sama mitä on kaverina, kunhan siinä on happoa - kiusauksen suola ja rasva janoaa sitä. Loistavana esimerkkinä toimii vaikkapa tomaattisalaatti. 

Kuivatun basilikan voi jättää pois ja käyttää tuoretta tilalla. Ripottele sitä valmiin annoksen päälle tai lisää tomaattisalaatin joukkoon. Kuivatun oreganon voi halutessaan vaihtaa kuivattuun timjamiin. 

Tässä yksi versio tomaattisalaatista - 500 g minitomaatteja, 0,5 dl oliiviöljyä, 0,25 dl Pirkan balsamietikkaa, 0,5 tl suolaa, hieman mustapippuria myllystä, reilusti tuoretta basilikaa. Makean balsamietikan voi korvata valko- tai punaviinietikan (0,25 dl) ja sokerin (1,5 tl) sekoituksella. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 7 3 Kanakiusaus
  • 3 6 Kanakiusaus
  • 2 0 Koskenlaskijan fetalasagne
  • 2 1 Kylmäsavulohi-parsakaalipizza á la chef Tapsa
  • 2 2 Kasvislasagne á la Kasmir
  • 2 0 Makaronilaatikko kanalla

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään