Chimichurri (confit)

8 annosta 3 - 6 h

Raaka-aineet

Confattu valkosipuli
2 dl Mietoa oliiviöljyä
18 Valkosipulinkynttä
Loput
2 Ruukkua lehtipersiljaa
0,5 dl Tuoretta sitruunamehua
0,5 dl Punaviinietikkaa
3 tl Kuivattua oreganoa
3 tl Chilihiutaleita
1 tl Suolaa
1 tl Savupaprikajauhetta

Jaa resepti

Ohje

1 tl = 3,33 ml.

Hetken vierailu, lähtemätön vaikutus. Grillikastikkeiden daddy varastaa sydämiä tänäkin kesänä. 

Kolmas versio chimichurrista. Häviää aiemmille ulkonäössä, muttei maussa. Valkosipulia saa olla triplamäärä, sillä se confataan pehmeän makuiseksi. 

Aloitetaan siis kuoritusta valkosipulista. Puolitin paksummat pituussuunnassa, pienemmät jätin kokonaisiksi. Asetin tasaisesti pieneen vuokaan ja peitin öljyllä. Tunti 100-asteisen uunin keskitasolla.

Anna öljyn jäähtyä kymmenen minuutin ajan. Sinä aikana painelin kynnet pienemmiksi haarukalla. Valuta kannelliseen rasiaan ja vie jääkaappiin viilentymään, tunti riittää. Pidin yhdeksän, koska "yöunet" (16-01).

Leikkasin persiljat varsineen ruukuista ja laitoin isoon kulhoon kylmää vettä. Käytin yrttejä pienen hetken vedessä ja nostin talouspaperien päälle kuivumaan. Pyyhe olisi varmaan parempi. 

Purista sitruuna ja mittaa puoli desiä valkosipuliöljyn joukkoon. Heti perään punaviinietikka. Hienonna yrtit ja lisää rasiaan. Viimeistele kuivatulla oreganolla, chilihiutaleilla, suolalla sekä savupaprikajauheella.

Sekoitin tasaiseksi ja vein jääkaappiin maustumaan seitsemäksi tunniksi. Ei tarvitse olla näin kärsivällinen - kastiketta voi käyttää vaikka heti. 

Lusikoin chimichurria kanaleipiin - paahtoleipää kevyellä paahdolla, chimichurria pohjalle, kolme tomaattisiivua, kanan paistileikettä (suola, mustapippuri) ja kanteen viimeiset chimichurrit. 

Jos et jaksa tehdä tätä yrttikastiketta, tee ainakin garlic confit. Et tule katumaan, sillä lempeä valkosipuli ja herkullinen öljy toimivat joka paikassa. 

Jos teet pelkän valkosipulin, laita öljyn alle niin paljon kynsiä kuin mahdollista. Pidä ne puolikkaina ja kokonaisina. 

Säilytä jääkaapissa hyvin suljettuna. Suosittelen käyttämään seitsemän päivän sisällä, mutta kai tämä on hyvää vielä toisellakin viikolla. Ei ole vain ikinä kestänyt sinne asti. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään