3 897
3 897

Creme brulee (sitruunan makuinen)

Raaka-aineet

dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
4-5 keltuaista
n 2 dl hienoasokeria
½ dl sitruunamehua
Kuorrutus
ruokosokeria tai fariinisaokeria tai kidesokeria

Jaa resepti

Ohje

Pistä kattilaan kerma vaniljatanko jonka olet halkaissut ja raaputtanut siemenet myös kattilaan.  Lisää osa sokerista ja sitruunamehu. Pistä liedelle ja sekoittele hiljaksee niin että ei tule hirveästi kuplia., kun on juri ja juuri että kiehuu ota pois ledeltä.

Vatkaa keltuaiset ja loppusokeri löysäksi vaahdoksi.

Kun kerma on hetken jäähtynyt lisää keltuaisvaahto sekaan mutta älä kauheasti vatkaa että ei tule kuplia. Tai vatkata voi mutta pitää varoa että ei muodostu hirveästi vaahtoa/kuplia.

Voit tässä vaiheessa pistää siivilänläpi ja poistaa vaniljatangon.

Kaada pieniin kulhoihin tai isompaan astiaan. Ota sellainen vuoka johon nämä mahtuvat ja lisää siten kiehuvaavettä n ½ väliin kulhoa. Uuni on 120 asteessa n 45 min tai tunti. Riippuu taas astian koosta. Nosta astiat vedstä ja kuivaa pohjat anna jääntyä pistä kelmupäälle ja jääkaappiin.

Kun  otat jääkaapista kylmät vuat niin ripottele pinnalle sokeria niin että kokonaan peittyy. Polta sokerin pinta niin että muuttu lasimaiseksi ja kun lusikalla lyö niin napsahtaa rikki.

Minä olen kokeillut mainistemilla sokereilla ja omaan makuun on ruokosokeri paras toiseksi fariini ja viimeiseksi kidesokeri. Huom minun mielestä.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 14 9 Appelsiini Creme brulee

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

naija
Ai että tämä voi olla hyvää ja niin samenttista.;o)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään