199 405
199 405

Creme Brulee

4 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

2,5 dl kuohukermaa
1,5 dl täysmaitoa
3 kananmunan keltuaista
½ dl sokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
½ vaniljatanko
tai
3 ml vaniljauutetta
sokeria tai fariinisokeria

Jaa resepti

Ohje

Voit käyttää bruleeseen myös laktoositonta maitoa ja kermaa.

Sekoita keskenään sokeri ja keltuaiset kulhossa. Halkaise vaniljatangon puolikas pituussuunnassa. Voit kaapia siemenet ulos, mutta se ei ole välttämätöntä. Kuumenna kattilassa kerma, maito, raastettu sitruunankuori ja vaniljatanko tai -uute, ja jos otit siemenet tangosta lisää myös ne seokseen. Kuumenna lähelle kiehumispistettä. Poista vaniljatanko ja kaada kermamaito -seos ohuena nauhana keltuaisseokseen kokoajan rauhallisesti sekoittaen. 

Annostele seos siivilän läpi annosvuokiin. Nosta annosvuoat syvälle uunipannulle ja siirrä uuniin. Kaada uunipannulle kuumaa vettä niin, että se peittää annosvuoista 3/4 tai vähintään puolet. Kypsennä uunin alaosassa 190 asteessa 20 - 25 min.

Ota uunista, kun massa alkaa olla hyytynyttä, mutta ei vielä kovaa, "hytkyy mutta ei aaltoile". Anna jäähtyä jääkaapissa 2-3h tai yön yli. (Itse tykkään syödä bruleen jäähdyttämättömänä ja lämpimänä, mutta tämä on makuasia..)

Juuri ennen tarjoilua ripottele pinnalle tavallista tai fariinisokeria. Jotkut käyttävät myös ruokosokeria. Paahda kaasupolttimella pinta kauniin ruskeksi. Paahtaminen anta bruleelle makean ja rapean pinnan. Huom! Jos sinulla ei ole poltinta, voit paahtaa pinnan vanukkaaseen uunin grillivastuksen alla. Lämmitä uuni kuumaksi ja anna vanukkaiden olla uunissa kunnes sokeri alkaa sulaa. Varo kuitenkin ettei sokeri pala!

Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi tuoreiden marjojen kanssa tai mansikkakastikkeen kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Mabes
Jos haluaa, voi bruleen kanssa tarjota pirtsakkaa mansikkakastiketta. Tein yksinkertaisen mansikkakastikkeen sekoittamalla tehosekoittimessa n. 200g sulatettuja pakastemansikoita, yhden teelusikallisen sitruunamehua ja n. 4ml vaniljauutetta.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään