Cochinita pibil, nyhtöpossua mayojen tapaan 17.12.2017

Reseptiä katsottu 1 118 kertaa
5 annosta | Valmistusaika 3 - 6 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
n.1 kg sian niskaa/lapaa tms nyhtölihaksi sopivaa osaa
3-5 rkl appelsiinin mehua
1 tl valkoviinietikkaa
2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
0,5 tl oreganoa
1 kpl muskottikukka*
1 tl sahramia*
3 kpl sipulia neljään osaan leikattuna
vettä, suolaa ja pippuria

Ohjeet

Mikäli löydät annato-tahnaa käytä sitä sahramin ja muskottikukan sijaan 3/4 kupillista. Itse en sitä löytänyt ja sain neuvon korvata se näillä mausteilla, hyvää tuli niilläkin. Koko komeuden voi myös kääriä burriton tapaan banaaninlehteen ennen uuniin laittoa, itse en löytänyt niitäkään. Tämä on siis Meksikosta maya-intiaanien resepti, söimme tätä käydessä Chichén Itzássa.

Suolaa ja pippuroi possu, sekoita sipulia ja vettä lukuunottamatta kaikki aineet keskenään ja hiero ne possuun. Marinoi possua 12-24 tuntia. Ota possu ennen paistamista huoneenlämpöön, laita paistovuokaan sipulinpalat ja vettä, lisää possu palojen ja veden päälle (nestettä voi lisätä, voit käyttää myös appelsiinimehua siihen). Peitä vuoka foliolla tai kannella. Paista +150C noin 3,5h.  Riivi possu haarukalla sekoittaen se vuoan nesteeseen ja sipuleihin. 

Tarjoile tortillojen, sitrussipulien ja tulisen salsan kera. Myös riisi ja mustapaputahna käyvät hyvin.


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

Taskuvenus
Erittäin hyvä ja riittoisa ruoka isommalle porukalle, jos tekee tortillat itse siinä on mukavaa puuhastelua kun osa prässää/kaulitsee taikinaa ja osa paistaa niitä...Salsan tekeminen itse on myös suositeltavaa!