Ananasnyhtöbroileria tortilloille 7.2.2022

1 annosta 3 - 6 h

Raaka-aineet

1 kpl ananas
700g-1kg broilerin paistileikkeitä
1-2 kpl sipulia
1-5 kpl valkosipulia
1-2 rkl oreganoa
n.3 rkl valkoista balsamicoa/valkoviinietikkaa
n.0,5-1 dl appelsiinimehua/tai ananasmehua
suolaa ja pippuria maun mukaan
1-3 tl/rkl sahramia (katso ohjeistus määrää ihmetellessä)
1-3 tl muskottikukkaa joka hajonnut, 1-2kpl kokonaista
chiliä maun mukaan
vettä/kanalientä tarvittaessa
rasvaa vuoan voiteluun, kansi/folio
*maissivehnätortilloja
*ananassalsaa
*jogurttia

Jaa resepti

Ohje

Aloita marinoimalla broilerit; itselläni olivat noin pari tuntia marinaadissa, voit pitää myös pidempään. Sekoita etikka, appelsiinimehu, oregano, suola, pippuri, muskottikukka ja sahrami keskenään. Laita purkkiin tai pussiin broilerien kanssa ja anna marinoitua, kääntele välillä että marinadi levittäytyy tasaisesti.

*Oma sahramini on jo hyvin vanhaa, jonka takia laitoin sitä reilulla kädellä, jos sinulla on tuoretta, käytä vähemmän, maustamisessa aina oman maun ja maalaisjärjen mukaan! Muskottikukkani oli myös vanhaa ja lisäksi murentunutta joten sitäkin laitoin ronskisti- huomioi että muskottikukka on kuin tähtianis; se ei maistu hyvältä sellaisenaan, kannattaa napata pois ennen kuin nyhtää broilerin. Sahramin tilalla voi käyttää annatto-tahnaa jos jostain sellaista löytää. Muskottikukkaa löysin sattumalta jostain prismasta aikoinaan, nämä kannattaa siis varmistaa mutta jos et löydä, voit jättää poiskin.

Aloita pesemällä ananaksen kuori, tämän reseptin idea on käyttää koko ananas, hyödyntämällä myös kuori joka yleensä menee hävikiksi. 

Leikkaa ananaksen töyhtö pois ja leikkaa kuoret sekä keskellä oleva kova kanta. Tee jäljelle jääneestä anaksesta salsa sillä välin kun broilerit ovat uunissa. Valmista myös tortillat paistoa vaille valmiiksi.

Kuori ja viipaloi sipulit isoiksi lohkoiksi, kuori valkosipulit ja laita joko kokonaisena tai lohkoina rasvattuun vuokaan sipulin kanssa. Vuoka saa olla laakea. Laita myös kokonaiset tai lohkotut chilit vuokaan, mitä pienempänä chili on siellä, sitä voimakkaampi maku tulee. Laita marinoidut broilerit marinadin kanssa vuokaan sipulien päälle. Asettele ananaksen kuoret lihapuoli broilereita vasten, lisää myös kantapala päälle. 

Paista miedolla lämmöllä (n.150C oli itselläni) pari tuntia folion alla, jos neste alkaa haihtua, lisää vettä/mehua tai kanalientä.

Ota vuoka pois uunista ja poista muskottikukka. Siirrä sipulit ja chili syrjään ja nyhdä broileri haarukalla irtonaiseksi. Jätä liemeen maustumaan, voit siirtää vielä uunin lämpöön ottamaan lisämakua siksi aikaa kun paistat tortillat. Lisää myös sipulit ja chili. 

Paista tortillat, mausta jogurtti makusi mukaan (omassani oli tuoretta persiljaa, agavesiirappia, suolaa ja pippuria), laita salsa ja broileri tarjolle ja nauti. Meillä oli broccolineja jäänyt yli niin laitoin nekin tarjolle. 

Tämä resepti syntyi kun tein possun poskista cochinita pibil-tyyppistä ruokaa (mayojen nyhtölihaa Meksikosta) ja pelätessäni ruoan loppuvan kesken laitoin myös broilerit tulemaan, niille keksin laittaa ananaksen kuoret päälle, viittaus tacos al pastor- reseptiin. 

Toiminee myös käärittävien pitaleipien kanssan joten linkitys siihenkin

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

 • 6 8 Maissivehnätortillat
 • 2 2 MangoSalsa
 • 2 0 Käärittävä pitaleipä 23.2.2022
 • 1 0 Cochinita pibil, nyhtöpossua mayojen tapaan 17.12.2017
 • 0 0 Venuksen Salsa

Samankaltaisia reseptejä

 • 5 3 Biang-biang kiinalaiset nuudelit 7.2.2022
 • 14 12 Ripemunakas
 • 1 0 Cochinita pibil, nyhtöpossua mayojen tapaan 17.12.2017
 • 1 2 Mansikka-retiisi salaatti
 • 3 0 Broileri-papukastike tortilloille
 • 2 0 Karibialainen kanakastike

Kommentit

Taskuvenus
Reseptiksi asti piti laittaa, tulen jatkossakin käyttämään ananaksen kuoret tähän tapaan hyödyksi, nehän voi myös pakastaa ja sitten tarvittaessa ottaa sieltä käyttöön.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään