Nopea pohja peltipizzaan

4 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

5 dl Jauhoja
1 tl Suolaa
2 tl Leivinjauhetta
0,5 dl Öljyä
2 dl Vettä

Jaa resepti

Ohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Käytin puolikarkeita. Kaada öljy ja vesi mukaan, sekoita tasaiseksi. 

Kauli leivinpaperin päällä ja täytä maun mukaan. Paistoin pizzaa keskitasolla 275 asteessa 13 minuutin ajan. Uunisi on todennäköisesti aavistuksen leveämpi, joten monissa keittiöissä 12 minuuttia taitaa riittää. 

Laitoin täytteiksi habaneropepperonia, ananasta sekä mozzarellaraastetta. Pepperoni, ananas, juusto ja jalapeño on kuitenkin maukkaampi yhdistelmä, sillä siinä rasvan ja hapon tasapaino on parempi. Kannattaa valita jalapeñopurkki, jonka suola on korkeintaan 3,1 %. 

Jalapeñon tilalla voi halutessaan käyttää miedompia etikkachilejä - vaaleanvihreää tai keltaista. Jos haluat selvää potkua, käytä ananaksen ja juuston lisäksi pizzassa sekä habaneropepperonia että jalapeñoa.

Omaan makuun parhaat yhdistelmät löytyvät keskeltä eli jos makkara on tulista - etikkachili on mietoa. Jos pepperoni on tavallista, saa paprikassa olla potkua. 

Pohjakastikkeena oli 200 g paseerattua tomaattia, johon lisäsin 0,25 tl suolaa, 0,25 tl rouhittua mustapippuria, 0,5 tl sokeria, 0,5 tl sipulijauhetta, 0,5 tl kuivattua oreganoa ja kynnen valkosipulia. Parin minuutin kastike.

Et halua pepperonia? Kokeile tilalla esimerkiksi nduja-salamitahnaa. Ylihintainen trendituotehan se on, mutta herkullista kuitenkin. Myös pekoni on loistava korvaaja. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään