Sipulinen feta-pinaattipasta

Reseptiä katsottu 278 kertaa
4 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
3 rkl Öljyä
250 g Salottisipulia (tai kaksi keltasipulia)
300 g Pakastepinaattia
0.67 tl Mustapippuria myllystä
3 Valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 dl Kuohukermaa
1 tl Suolaa
150/200 g Fetaa (Rainbown luomu / Pirkka Parhaat)
500 g Kuivapastaa (fusilli oma suosikki tähän)
4 tl Suolaa keitinveteen
250 g Kirsikka- tai miniluumutomaatteja

Ohjeet

Taas pitää ohje kirjoittaa toista kertaa, ku ekalla ei mee läpi. Onneks on reilusti sitä vapaa-aikaa, nii ei haittaa vaik puol tuntia menikin hukkaan.

Hyväntekeväisyyskiertue jatkuu! Vielä kolme laserintarkkaa reseptiä, nii sit oonki tasoissa oman iän kaa. Hieno homma, mutta vauhtia lisättävä sillä pystyn paljon parempaankin.

Ota pakastepinaatit huoneenlämpöön ja aloita sipulien pilkkominen. Itse leikkasin ne puolikkaiksi renkaiksi, mutta tyyli on tässä vapaa. Kuullota sipulia öljyssä 10 min / niin kauan, että sipuli on sekä pehmentynyt että ottanut hieman väriä.

Lisää pakastepinaatit ja mausta mustapippurilla. Keskitulisia chilihiutaleitakin voi ripotella joukkoon (0.5 tl). Vedä niin kauan, että pinaatti on pehmentynyt ja painunut hieman kasaan. Mulla meni tähän noin 10 minuuttia.

Heitä hienonnettu valkosipuli mukaan ja herättele sitä minuutin ajan. Luota hajuaistiin - kun tuoksu on selkeä mutta miellyttävä, on valkosipuli valmista - lämmöt pois ja kuohukerma sisään. Lisää suola ja sekoita tasaiseksi. Murenna / kuutioi feta joukkoon ja siirrä pannu sivuun.

Keitä pasta al denteksi hyvin suolatussa vedessä. Jos kastike on ehtinyt jäähtyä liikaa, kuumenna se nopeasti. Sekoita keskenään ja nauti!

Tarjoile juustoisen ja kermaisen pastan seurana puolitettuja / neljään osaan leikattuja kirsikka- tai miniluumutomaatteja. Jos haluat nostaa ruuan astetta paremmaksi, niin viimeistele jokainen annos sitruunalohkon mehulla korostamaan pastan makuja. 


Kommentit