Energinen savulohipasta

5 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Kastike
50 g Valion voita (1,4 %)
3 Sipulia (255 g)
2 tl Sokeria
1 tl Rouhittua mustapippuria
70 g Tomaattisosetta
3 Thaichiliä pakastimesta
3 Valkosipulinkynttä
2 dl Keitettyä vettä
1 tl Suolaa
2 dl Kuohukermaa
1 dl Pastan keitinvettä
270 g Lämminsavulohta
0,6 dl Tuoretta sitruunamehua
Pasta
2,5 l Vettä
4 tl Suolaa
500 g Rummon fusillia
Viimeistely
Ruukku lehtipersiljaa

Jaa resepti

Ohje

1 tl = 3,33 ml.

Otin vuoden tavoitteeksi 28 reseptiä, mutta taitaakin tulla tuplamäärä - 44 kasassa, kolme kuukautta jäljellä.

Valmiina kyytiin? Mausteisempi ja umamirikkaampi versio suositusta arkiruuasta. Tilli-sitruuna on herkullista, mutta välillä pitää tehdä eri tavalla. 

Ripottele persiljaa hieman reilummin kuin kuvassa. Laitoin maltillisesti, koska halusin pitää oranssin pääosassa. 

Haluat pastasta värikkäämmän? Suosittelen 2-3 tl paprikajauhetta - se lisätään samaan aikaan tuoreen valkosipulin kanssa. 

Leikkaa sipulit ohuiksi puolikkaiksi renkaiksi. Paista keskilämmöllä. Mausta alussa sokerilla ja myöhemmin mustapippurilla. Sekoita harvakseltaan, niin väriä tarttuu. 

Sipulin kypsymisen aikana hienonnetaan valkosipulinkynnet ja leikataan chilit ohuiksi renkaiksi. Kuumenna vettä keittimellä. 

Kun sipuli on pehmeää ja ottanut väriä, lisää tomaattisose pannulle. Laske 2/6:een tai pysy keskivaiheilla. Avaa umamipommin makuja viiden minuutin ajan, välillä sekoittaen. Chili ja valkosipuli mukaan minuutti ennen loppua.

Mittaa 2 dl keitettyä vettä joukkoon, mausta suolalla. Valuta kuohukerma pannulle, sekoita tasaiseksi. Kiehauta, sammuta lämpö, siirrä sivuun ja kansi päälle. 

Seuraavaksi pasta. Heti kun olet saanut sen tulille, valmistaudu loppukiriin - murenna savulohi, silppua ruukku lehtipersiljaa, purista mehu sitruunasta. Jätä hiilariin suutuntumaa, älä vie mössöksi asti. 

Ota desi keitinvettä talteen juuri ennen pastan valuttamista. Lisää kuuma vesi, savulohi ja sitrusmehu oranssiin kastikkeeseen, sekoita tasaiseksi. Savulohi paksuntaa soosin juuri sopivaksi.

Yhdistin kuuman pastan ja lämpimän kastikkeen isossa kulhossa, sekoitin minuutin ajan. Annostelin ja viimeistelin lehtipersiljasilpulla. En käytä parmesaania rapu- ja kalapastoissa. 

Pastan ja kastikkeen voi yhdistää myös kattilassa. Jos pannusi on iso, sekin käy. Haluat säästää aikaa? Aloita pastan valmistus sipulin kypsymisen puolivälissä. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään