Igorin kana

Reseptiä katsottu 165 kertaa
7 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Öljyä
2 kpl Sipulia hienonnettuna (keskikokoisia tai isoja)
3 tl Paprikajauhetta
0-2 tl Tulista chilijauhetta (esimerkiksi Meira)
100 g Tomaattisosetta
7 kpl Valkosipulinkynsiä (ite pusersin, vaik se onki laitonta haha)
800 g Tomaattikastiketta (ohje alla)
3 dl Kanalientä (3dl vettä + Knorrin kanafondi, jossa 6g suolaa)
360 g Smetanaa (käytin 35%)
Mustapippuria myllystä (20 kierrosta)
800 g Kanan fileeleike miedosti suolattu (suola 0.82%)
Tomaattisoosi
800 g Mutti Polpa
2 tl Suolaa
6 tl Sokeria
3 tl Pizzamaustetta

Ohjeet

Aikoinaan somessa hehkutettu safka omaan tyyliin. En oo alkuperäisellä tehny, mut väitän et tää mun versio on parempi. Miks näin?

Koska tomaatin ja smetanan suhde on täs parempi (enemmän tomaattia -> enemmän umamia -> herkullisempi), parempi suola ja valkosipulia puolitoista kertaa enemmän (tämäkin umamipommi). Se ei siltikään dominoi tässä hyvin valmistettuna, vaan tuo selvää boostia makuun melkein huomaamatta eli taka-alalla. Myös kastiketta on reilummin - alkuperäises kanaa ja kastiketta on saman verran, mut tässä soosia tuplasti kanaa enemmän. Enemmän kastiketta = enemmän makua ja mehevyyttä. 

 

Sokerin määrä saattaa kuulostaa isolta (6tl), mutta sitä tarvitaan koska kastiketta on paljon ja sen isoimmat osat - tomaatti ja smetana - ovat hieman hapokkaita, joten tarvitsevat kaverikseen makeutta.

 

Nyt niihin ohjeisiin - kuullota sipulia pari minuuttia öljyssä. Sitten heitä mukaan punaiset kuivamausteet. Laita loraus öljyä jos näyttää liian kuivalta. Minuutti riittää mausteille ja nyt mukaan tomaattisose. Sekoita hyvin ja pidä pieni hetki miedolla lämmöllä. Tuore valkosipuli messiin ja jo puoli minuuttia riittää sille alhaisella lämmöllä, jos oot pusertanu sen. Seuraavaksi tomaattikastike ja kanaliemi. Kiehauta, tiputa lämpö ja viimeistele mustapippurilla sekä smetanalla. Sekoita tasaiseksi ja laita sivuun odottamaan.

 

Paista kanafileet nopeasti kuumalla öljytyllä pannulla. 1-2 min per puoli. Ota pieni väri pintoihin ja jätä keskeltä selvästi raa'aksi. Aseta ne uunivuokaan ja kaada päälle tomaattikastikkeen, kanaliemen sekä smetanan sekoitus. Tässä vaiheessa hienonnettua suolakurkkua jos tykkäät. Ite tykkään, mut halusin vetää ilman. 175 astetta, uunin keskitaso ja puoli tuntia. Tarjoile basmatiriisin kanssa. Peruna ja pastakin käy hienosti. 

Sokerin määrää voi vähentää yhdellä teelusikalla, jos käytät ruuassa tuoreita paprikoita. "Surkean" pizzamausteen voi korvata tuoreella basilikalla ja alkuperäisen reseptin persiljakin tosi jees. 


Kommentit