Marokkolainen linssikeitto

8 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

0,2 dl Öljyä
250 g Sipulia
0,6 dl Öljyä
800 g Kanan jauhelihaa
4 tl Jauhettua korianteria
4 tl Paprikajauhetta
2 tl Juustokuminaa
2 tl Suolaa
1 tl Kurkumajauhetta
1 tl Cayennepippuria
1 tl Rouhittua mustapippuria
1 tl Jauhettua kanelia
6 tl Spice Upin inkivääritahnaa
6 Valkosipulinkynttä
800 g Mutin Polpaa
70 g Tomaattisosetta
2 Knorrin kana-annosfondia
Maggin kanaliemikuutio
3 tl Sokeria
21 dl Vettä
2 pkt Pirkan punaisia linssejä
Sitruuna lohkoina

Jaa resepti

Ohje

Ohjeen kaksi fondia ja yhden liemikuution voi korvata neljällä kanaliemikuutiolla, jolloin suolamäärä pysyy samana (16 g) eikä tarvitse ostaa molempia kaupasta. Myös 2 tl suolalla ja yhdellä kana-annosfondilla pääsee 16 grammaan. Jos et halua käyttää kumpaakaan, laita suolaa 3 tl.

Kevyt, halpa ja herkullinen keitto. Reseptin pohja otettu K-ruoan marokkolaisesta jauhelihakeitosta ja muutettu oman tyyliseksi. Ei nopea ruoka, mutta todella helppo. Tällä ohjeella syö kahdeksan. Näillä määrillä keittoa tulee 4,5 kg ja kun suolaa on noin 30 g, on keiton suolaprosentti 0,67. Vaikka syöjiä olisi vain kaksi, kannattaa silti tehdä reilu määrä sillä maku vain paranee päivien aikana.

Ota kanat huoneenlämpöön ja hienonna sipuli. Kuullota sitä alhaisella keskilämmöllä vartin ajan tai niin kauan, että sipuli on pehmeää ja ottanut hieman väriä. Kuullottamisen aikana ehdit mitata molemmille jauhelihapaketeille kuivamausteet omiin kippoihin. Hienonna myös valkosipulinkynnet valmiiksi. Kun sipuli on valmista, purista tomaattisose pannulle ja herättele sitä muutaman minuutin ajan. Kun seos on valmista, siirrä se kattilaan. Sipuliseoksen voi myös tehdä kattilassa.

Paista kanat kahdessa erässä. Levy täysille, öljyä pannulle (0,2 dl). Lisää jauheliha ja ota väriä pintoihin. Kun se on hoidettu, tiputa hieman lämpöä, hajota jauheliha ja lisää kuivamausteet. Sitten loput öljystä (0,1 dl), lusikoi inkivääri mukaan ja sekoita tasaiseksi. Kun kana on mehevän kypsää, laske lämpö 1/3:een ja lisää valkosipuli. Se tekee tehtävänsä 30-60 sekunnissa. Siirrä jauhelihat kattilaan.

Kuumenna vettä vedenkeittimellä. Kaada kattilaan tomaattimurskat, fondit, liemikuutio, sokeri sekä kuuma vesi. Pieni osa vedestä kannattaa käyttää pannun kautta, jolloin kaikki maku tarttuu mukaan. Sekoita tasaiseksi ja aseta liedelle. Levy täysille ja kun alkaa kuplimaan kunnolla, tiputa lämpö 1/6:een ja hauduta 75 minuuttia kannen alla. Voit sekoittaa keittoa kaksi kertaa haudutuksen aikana.

Linssit tiskiin haudutuksen loppusuoralla - kaada paketti siivilään ja huuhtele kylmän veden alla. Aseta ne odottamaan esimerkiksi syvälle lautaselle. Kun olet hauduttanut keittoa tarpeeksi, kaada linssit keittoon. Kiehauta vielä kertaalleen ja hauduta viisi minuuttia kannen alla.

Kun viisi minuuttia on täynnä, tiputa lämpö nolliin ja vie kattila pöytään tarjolle / aseta sivuun. Viimeistele jokainen annos sitruunalohkon mehulla (1/8). Keiton kanssa käy erinomaisesti naan-leipä.

Neljäsosan paprikajauheesta voi korvata La Chinatan makealla savupaprikalla. Inkivääritahnan tilalla toimii myös jauhettu versio, jota laitettaisiin kuusi kertaa vähemmän eli 1 tl.

Sitruunan voi halutessaan vaihtaa Texas Peteen, jota lisättäisiin lopussa keiton joukkoon. Sopiva määrä isoon kattilalliseen on 0,5 dl. Se on suolaista, joten kanaan kannattaa silloin laittaa suolaa puoli teelusikallista vähemmän. Myös balsamiviinietikka käy sitruunan tilalle - lisää sitä 0,3 dl juuri ennen haudutusta.

Keitto on parhaimmillaan seuraavien päivien aikana, joten sen voi hyvin tehdä jääkaappiin valmiiksi vuorokautta aiemmin.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 1 Marokkolainen broileri
  • 2 0 Tomaattinen jauheliha-linssikeitto
  • 5 1 Marokkolainen Harira-keitto
  • 2 0 Louisianan linssikeitto
  • 1 0 Marokkolainen Harira-keitto
  • 2 0 Punainen linssikeitto (versio 2)

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään