Marokkolainen linssikeitto

Reseptiä katsottu 442 kertaa
8 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2 rkl Öljyä
250 g Sipulia hienonnettuna
6 rkl Öljyä
800 g Kanan jauhelihaa
4 tl Jauhettua korianteria
4 tl Paprikajauhetta
2 tl Juustokuminaa
2 tl Suolaa
1 tl Kurkumajauhetta
1 tl Cayennepippuria
1 tl Rouhittua mustapippuria
1 tl Jauhettua kanelia
6 tl Spice Upin inkivääritahnaa
6 Valkosipulinkynttä
800 g Mutti Polpaa
70 g Tomaattisosetta
2 Knorrin kana-annosfondia
Maggin kanaliemikuutio
3 tl Fariinisokeria
21 dl Vettä
2 pkt Pirkan punaisia linssejä
10 tl Vastapuristettua sitruunamehua

Ohjeet

Ohjeen kaksi fondia ja yhden liemikuution voi korvata neljällä kanaliemikuutiolla, jolloin suolamäärä pysyy samana (16 g) eikä tarvitse ostaa molempia kaupasta. Myös 2 tl suolalla ja yhdellä kana-annosfondilla pääsee 16 grammaan.

Kevyt, halpa ja herkullinen keitto. Reseptin pohja otettu K-ruoan marokkolaisesta jauhelihakeitosta ja muutettu oman tyyliseksi. Ei nopea ruoka, mutta todella helppo. Tällä ohjeella syö kahdeksan. Näillä määrillä keittoa tulee 4.5 kg ja kun suolaa on noin 30 g, on keiton suolaprosentti 0.67. Vaikka syöjiä olisi vain kaksi, kannattaa silti tehdä reilu määrä sillä maku vain paranee päivien aikana.

Ota kanat huoneenlämpöön ja aloita sipulien hienontaminen. Kuullota sipulia miedolla lämmöllä 10 minuuttia tai niin kauan, että se on pehmentynyt ja ottanut aavistuksen väriä. Kuullottamisen aikana ehdit mitata molemmille jauhelihapaketeille kuivamausteet omiin kippoihin. Puserra / hienonna myös valkosipulinkynnet valmiiksi. Kun sipuli on valmista, siirrä se kattilaan.

Paista kanat kahdessa erässä. Levy täysille, suurin osa öljystä (2 rkl) pannulle. Lisää jauheliha kun lämpötila on riittävän korkea. Ota pientä väriä pintoihin - itse pidin molemmilta puolilta 75 sekuntia. Kun pinnat on hoidettu, tiputa hieman lämpöä, hajota jauheliha ja lisää kuivamausteet. Lisää loput öljystä (1 rkl), lusikoi inkivääri mukaan ja sekoita tasaiseksi. Kun kana on mehevän kypsää, tiputa lämpö 1/3:een, odota 15 sekuntia ja lisää valkosipuli. Se tekee tehtävänsä 30-45 sekunnissa. Siirrä jauhelihat kattilaan.

Kuumenna vettä vedenkeittimellä. Kaada kattilaan tomaattimurskat, tomaattisose, fondit, liemikuutio, sokeri sekä kuuma vesi. Sekoita tasaiseksi ja aseta liedelle. Levy täysille ja kun alkaa kuplimaan kunnolla, tiputa lämpö 1/6:een ja hauduta vähintään 45 minuuttia kannen alla. Mulla yleisin aika on 75 minuuttia. Sekoita keittoa puolen tunnin välein.

Linssit tiskiin haudutuksen loppusuoralla - kaada paketti siivilään ja huuhtele kylmän veden alla. Aseta ne odottamaan esimerkiksi syvälle lautaselle. Kun olet hauduttanut keittoa tarpeeksi, kaada linssit keittoon. Kiehauta vielä kertaalleen ja hauduta viisi minuuttia kannen alla.

Tuona aikana ehdit puristaa sitruunasta mehut. Kun viisi minuuttia on täynnä, tiputa lämpö nolliin ja vie kattila pöytään tarjolle / aseta sivuun. Mittaa 10 tl sitruunamehua joukkoon (noin puoli desiä) ja sekoita tasaiseksi. Tai sitten leikkaat sitruunan lohkoiksi ja jokainen syöjä puristaa mehut omaan annokseensa.

Keiton kanssa käy erinomaisesti naan-leipä - ainakin Valiolta löytyy laadukas resepti. Varmasti Kotikokistakin, mutta en ole ehtinyt vielä tekemään niillä.

Neljäsosan paprikajauheesta voi korvata La Chinatan makealla savupaprikalla.


Kommentit