Matt Prestonin maapähkinävoikeksit 30.4.2020

Reseptiä katsottu 1 379 kertaa
1 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2,4 dl maapähkinävoita
2,4 dl sokeria
1 kpl muna
(vettä ja öljyä)

Ohjeet

Sekoita aineet haarukalla sekaisin. Pyörittele kostutetuin käsin (vesi jossa liraus öljyä) pyöryköitä leivinpaperoidulle pellille, littaa ne makusi mukaan haarukalla tasaisiksi. Jätä leviämisvara. Itsestäsi riippuu montako näitä tulee, omiani tuli kahdelle pellille yhteensä 14kpl. Olivat digestive-keksin kokoisia läpimitaltaan mutta reippaasti paksumpia.

Paista 190C noin 9-12 min tai kunnes ovat kauniin ruskeita. Saavat jäädä hieman sitkoisiksi sisältä. Anna jäähtyä hyvin. 

Suoraan uunista tullessa voit vielä halutessasi lisätä sormisuolaa keksien päälle tai jo ennen paistoa. Tai dippaa puolet kekseistä sulatettuun suklaaseen ja koristele sormisuolalla.

Kuka ihmeen Matt Preston? Australialainen entinen ruokakriitikko, toimi myös Australian MasterCheffissä tuomarina kymmenen kautta. Resepti löytyy myös videona tämän herran instatililtä. 

Maapähkinävoi: käytin Lidlistä ostettua VitaD'or-merkkistä sokeroimatonta maapähkinävoita.

Muokkaus: tuunasin hieman keksejä kun sain suklaakastiketta (tummasta suklaasta) ja levitin sitä keksien päälle ja ripottelin sormisuolaa...toimi erittäin hyvin, suosittelen! 


Kommentit

Taskuvenus
Gluteenittomat, maidottomat, lähes ääntä nopeammat vierasvarakeksit ovat tässä!