Tuile-keksit

6 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

0,5 dl tomusokeria
0,5 dl vehnäjauhoa
1 kpl kananmunan valkuainen
25 g sulatettua voita

Jaa resepti

Ohje

Sekoita jauho ja sokeri, pyöräytä haarukalla valkuaisen rakenne rikki ja lisää kuiviin aineisiin. Sekoita ja lisää sulatettu voi, älä vatkaa taikinaa vaan sekoita vain hyvin. Voit lisätä jo tässä vaiheessa makuaineita kuten unikonsiemeniä tms tai sitten ripoitella ennen paistoa päälle. 

Käytä paistamiseen mieluiten silikonialustaa, en testannut leivinpaperia joten en tiedä miten siinä onnistuu. Laita sama määrä taikinaa ja levitä lastalla/paletilla/veitsellä/lusikalla haluamaasi muotoon. Itse testasin "viivat" jotka rullasin paiston jälkeen sekä ympyröitä jotka muotoilin sekä tötteröiksi ja yhdestä tuli kuppi. Kaikki kannattaa tehdä samalla mallilla ja todellakin huolehtia että ovat saman kokoisia ja paksuisia- omassa satsissa nuo rulla epäonnistuivat osittain koska toinen oli liian ohut ja ehti kypsyä liikaa eikä suostunut rullautumaan niin nätisti. 

Paista +190C noin 5 minuuttia. Rullaa/muotoile heti kun tulevat uunista eli jos haluat kuppeja tms varaa ne jo ennen paistoa esille! Nämä kun jäähtyvät niin peli on menetetty eikä niitä voi enää muotoilla.

Omiin testauksiini laitoin sisälle chilisuklaapersikoita ja jäätelöä. 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 6 0 OnnenKeksit (fortune cookies) Taskarin tapaan

Samankaltaisia reseptejä

  • 9 8 Omenapusut
  • 4 1 Pikeeri koristeluun
  • 0 1 Eiffel torni pikeeristä
  • 6 0 Tomusokerikuorrutus
  • 1 3 Pikeerikoristeet
  • 4 5 Piparkakkureki (karkeilla täytettävä)

Kommentit

Taskuvenus
Niin monta kertaa olen katsonut kun näitä on tehty että pitihän nämä testata itsekin. Niin helppoja olivat että varmasti käytän jatkossakin, sekä makeana että suolaisena versiona. Hieman reenausta vaativat jos tahtoo oikein hyviä ja ohuita mutta harjoitus tekee mestarin! Mahtaakohan olla sukua onnenkeksien taikinalle, pitääkin käydä katsomassa, niitäkin oon tehnyt mutta häihini joista on jo niin kauan aikaa etten muista!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään