Mukikakku (helppo ja nopea!)

Reseptiä katsottu 16 681 kertaa
Valmistusaika Alle 15 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2 rkl Vettä
2 rkl sulatettua voita tai margariinia (tai juoksevaa margariinia)
1 ripaus suolaa
3 rkl sokeria
1 rkl kaakaojuomajauhe
1 rkl tumma kaakoa
4 rkl vehnäjauho
1 1/2 tl maapähkinävoita
1-3 tl hasselpähkinärouhetta
1/4 tl vaniljasokeri

Ohjeet

Sekoita ensin vesi, rasva, maapähkinävoi, sokerit ja suola n. 2,5dl mukissa. Lisää kaakao ja pähkinärouhe ja sekoita. Viimeiseksi mukiin laitetaan jauhot. Sekoitellaan hyvin t-lusikalla. Laita mikroon 50s - 1.5min riippuen miten tiukan kakun haluat. n. 50-60s tulee keskustaltaan ranskalaista suklaakakkua muistuttava kun taas 1,5min ajalla tiivis kuivakakkumainen. Kokonaisuudessa valmistamiseen menee aikaa n. 5min.

Halutessaan voi jättää pähkinät pois. Ohjeesta saa vegaanisen korvaamalla voin kasvimargariinilla. Gluteenittoman saa korvaamalla vehnäjauhot maissijauholla ja käyttämällä pelkkää tummaa kaakaojauhetta. Jos laittaa tummaa kaakaojauhetta niin tällöin sokeria tulee olla 4rkl.Jos taas vastaavasti käyttää pelkkää kaakaojuomajauhetta jossa on jo itsessään valmiiksi sokeria niin sokeria laitetaan 2,5rkl.

Pähkinät sekä maapahkinävoin voi myös jättää pois tai korvata suklaarouheella, kuivatuilla marjoilla tms. Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile vaikka vaniljajäätelön kera kahvilla. Helppo ja nopea. :)


Kommentit

Hullu kakkumestari

Ihania ja mielikuvituksellisia leivontareseptejä jauhosormelle.