Suklaakeksirulla from Platanias, Crete

10 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

200 g tummaa suklaata
2,5 dl kermaa (kevyt)
n.250 g voita
2 rkl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 kpl vaniljatanko /vastaava määrä uutetta tms
1 pkt keksejä (n.250g)

Jaa resepti

Ohje

Sulata voi ja suklaa kattilassa, lisää loput aineet keksejä lukuun ottamatta. Sekoita hyvin ja lisää keksit murskaten joukkoon, saa olla isompiakin paloja. Anna jäähtyä.

Kelmuta leipävuoka ja laita massa vuokaan hyvin kelmulla peittäen. Jäädytä joko pakkasessa tai jääkaapissa. Voit myös laittaa massan pelkästään kelmuun ja rullata kuten kääretortun.

Tarjolle laitettaessa leikkaa haluamasi kokoisia siivuja, mukaan kermavaahtoa tai jogurttia ja hedelmiä, jäätelöä, tai ihan sellaisenaan...

Tämän ohjeen sain ollessani Kreetan Plataniaksella, kävin syömässä Astrea Cafessa ja sain tätä jälkiruoaksi, ihastuin ikihyväksi ja kysyin tarjoilijalta mitä se on jonka jälkeen minut viitottiin omistajan pöytään jossa ilmeisesti omistajan äiti selvitti pojan (omistajan) tulkatessa mitä tässä oli ja miten tehtiin, laitoin ohjelapun kuviin ;) Voi olla että tein tämän vähän väärin koska hieman kielimuuria oli ja itselläni muutama lasi rakia alla jälkiruoan kanssa ;)

Ohjeen keksit ostin paikan päältä ja maku oli murotaikinamainen eli käyttäisin tähän ihan jotain perusmurokeksiä, makukysymyshän tämäkin on. Ässäkeksitkin sopisivat hyvin. Suklaana käytin ihan perus leivontasuklaata. Vaikka alkuperäisessä ohjeessa mittamäärinä oli 1 cup, sovelsin itse määrän 2,5dl yms, ei ole niin nöpönuukaa. 

Ideointimuokkaus 27.6.2021- keksipohja jonka tiivistää suklaa/voi kuten juustokakku, sitten tätä päälle, väliin jäätelöä ja taas tätä päälle ja päällimmäiseksi keksipohja. Kuten buffet-jäätelö mutta aivan eri setti. Annoskoko suht pieni kuutio ja tikku jolla sen voi nostaa ja syödä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Taskuvenus
Tarjosin tätä talkooporukalle (yht.8 hlö) ja tästä jäi vielä jäljelle josta ollaan pari kertaa jo nautiskeltu, niin helppo tehdä ja makunautinto on aivan taattu!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään