OnnenKeksit (fortune cookies) Taskarin tapaan

20 annosta

Raaka-aineet

2 kpl munan valkuaista
1 dl sokeria
4 rkl voita
1 tl raastettua limen kuorta (1-2 lime)
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

Jaa resepti

Ohje

Kirjoita paperille haluamasi toivotus/printtaa netistä ja kiedo saksitut paperit leivinpaperiin/voipaperiin/tms etteivät tartu massaa. Taittele ne jos kovin pitkiä, yhden keksin läpimitta on noin 3cm.

Sulata voi ja jäähdytä. Pese lime hyvin kuuman veden alla, kuivaa ja raasta. Laita uuni lämpenemään +175C. Erottele valkuaiset kulhoon ja sekoita sokerin kanssa vaahdoksi (kirkkaaksi, ei liikaa) lisää joukkoon vesi ja sulatettu voi. Sekoita välillä. Lisää limen raastettu kuori, vaniljasokeri sekä suola, sekoita. Lisää viimeiseksi vehnäjauhot.

Laita leivinpaperia pellille ja lisää teelusikalla siihen nokareita jotka levität lusikalla pyörittäen ympyröiksi. Saa olla niin ohuita että leivinpaperi loistaa alta. Huomioi että keksit kovettuvat todella nopeasti, eli kannattaa aloittaa paistamalla ja taittelemalla ensin kaksi, sitten jos tuntuu ehtivän niin lisää määrää. Paista uunissa 5-6 minuuttia.

Välittömästi uunista tulleena laita paperisuikale toiselle puolelle ja taita toinen puoli sen päälle, taita vielä tästä kaksinkerroin ja laita lautaselle jäähtymään. Toista tämä koko massalle, tuosta annosohjeesta pitäisi tulla ainakin 24kpl onnenkeksejä.

 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 18 8 Moussaka (kreikkalainen lihakasvisvuoka) Taskarin tapaan
  • 2 2 Naanleivät Taskarin tapaan
  • 6 5 Taskarin meksikolaiset lihapullat 17.2.2021
  • 2 0 Hershey's suklaahippukeksit (chocolate chip cookies)
  • 0 0 Romesco-kastike Taskarin tapaan 13.7.2021
  • 1 3 Taskarin Chili Con Carne (lihapapupata)

Kommentit

Taskuvenus
Meillä tuli näitä hääkarkkien sijaan :) Työläitä kun ei voi montaa tehdä kerralla mutta todellakin sen arvoisia, ei ole muissa juhlissa vastaan tullut!! =)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään