"Oodi punajuurelle" 6.9.2019

1 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

n.1 kpl punajuuri per ruokailija
folio, suola, pippuri, öljy
linkitetyistä resepteistä ja lisäksi:
lakritsipunajuurikastike
fetajogurttimousse
punajuurilastut
sitruunaiset broilerpullat
paistettua pekonia
punajuuren lehti/rucola/vuonankaali tms

Jaa resepti

Ohje

Tähän kokonaiseen annokseen joudut hieman kurkkimaan linkitettyjä reseptejä jotta saat kuvan annoksen koottua, laitoin tähän ylös suurinpiirtein mitä reseptit sisältävät, tarkemmin löytyy kun aukaiset linkitetyn reseptin. 

Pese punajuuret ja kypsennä folioon kiedottuna uunissa noin 40-60min, koosta riippuen. Anna jäähtyä ja valmista sillä välin annoksen muut osat.

Tarvitset *lakritsipunajuurikastikkeen eli punajuurimehua, siirappia, ruokosokeria, balsamicoa, lakritsijauhetta,suolaa ja sitruunatimjamia (ei välttämätön) *fetajogurttimoussen eli jogurttia, fetaa, sitruunaa, hunajaa, suolaa, pippuria, tuoretta tai kuivattua fenkolia/kuivattu anis tms *punajuurilastuja & paistettua pekonia sekä haluamaasi lihalisuketta, esim *sitruunaiset broilerpullat. Toki menee ilman lihaakin.  Reseptien linkit löytyvät tästä reseptistä. 

Valmista ensin punajuurilastut/sipsit ja pekoni (paista pannulla tai uunissa), niissä ei haittaa että ovat jäähtyneitä. Sitten fetajogurttimousse jonka on hyvä tekeytyä ja makustua kylmässä ennen tarjolle laittoa. Glaseerauskastikkeen tarvitset ennen kuin alat valmistamaan punajuuripihvejä. Ja jos tarjoat broilerpullia/lihaa niin laita se myös grilliin/pannulle/uuniin ennen pihvejä, voit lämmittää tai viimeistellä ne vielä grillissä pihvien kanssa. Riippuu siis siitä mitä haluat tarjota missä järjestyksessä mikäkin kannattaa tehdä. 

Kun kaikki komponentit ovat valmiita, kuori jäähtyneet punajuuret, leikkaa pihveiksi (2-3 osaan, itselläni oli noin nyrkin kokoiset punajuuret, saa olla ihan paksut viipaleet). Sipaise niille hieman öljyä ja mausteita, sen jälkeen voit grillata, sivele glaseerauskastikkeella kun käännät puolta. Jos et halua grillata, voit paistaa pihvit pannussa tai paahtaa uunissa, glaseeraat samalla tavoin kuin grillatessakin. Lisää vielä ennen asettelua tai lautasella kastiketta.

Asettele annos tarjolle haluamallasi tavalla. Koristeeksi ja mauksi laitoin isohkon punajuurenlehden, meillä kun punajuuret tulivat suoraan pellosta. Lehtiä olisi toki voinut vielä lisätäkin annokseen salaattina tai vaikka nopeasti paistaen mutta jätin väliin tällä kertaa. 

 

 

 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 6 8 Sitruunaiset BroilerPullat
  • 1 0 Punajuurilastut 5.9.2019
  • 0 0 Lakritsipunajuurikastike 5.9.2019
  • 0 0 Fetajogurttimousse 5.9.2019

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 4 Kinkkuvoileipäkakku n.50 hlö
  • 1 3 Härkis-kaurapasta
  • 21 6 Punajuuripizza 11.9.2019
  • 2 0 Sunnuntai-aamiainen
  • 3 2 Valkoinen voikastike 6.9.2019
  • 5 2 Sisäfilettä Kermakastikkeella

Kommentit

Taskuvenus
Tämmöinen "oodi punajuurelle" on pyörinyt päässä ja nyt vihdoin sain laitettua sen lautaselle. Oli todella täyttävä annos, itselläni oli kaksi punajuuripihviä ja 4-5 broilerpullaa ja täydellinen ähky...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään