Saban kuningattaren kuninkaallinen kikhernepata

Reseptiä katsottu 2 437 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
400 g kuivattuja kikherneitä
1 kpl paprika
2–3 kpl sipuleita
5–20 kpl valkosipulinkynsiä koon ja maun mukaan
2000 g tomaattimurskaa
30 kpl säilöttyjä oliiveja
140 g tomaattipyreetä
2–3 tl juustokuminaa
2–4 tl chilijauhetta tai -hiutaleita
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
hieman korianteria jossain muodossa
suolaa maun mukaan

Ohjeet

  1. Laita kikherneet astiaan, lisää vettä 5 cm kikherneiden yläpuolelle. Liota yön yli. Valuta ja huuhtele kylmässä vedessä.

  2. Laita liotetut kikherneet uuteen veteen, jota on 5 cm kikherneiden yläpuolella. Keitä hiljaisella tulella, kunnes herneet ovat pehmeitä, vähintään 40 minuuttia. Huuhtele kikherneet kylmässä vedessä.

  3. Kikherneiden kiehuessa hienonna sipuli, paprika ja valkosipuli ja laita ne oliiviöljyn kanssa pannulle hautumaan muutamaksi minuutiksi ajoittain sekoitellen.

  4. Kikherneet keitettyä lisää kattilaan pannulta sipuli-paprika-valkosipuliseos, tomaattimurska, oliivit hienonnettuina ja mausteet – kaikki mainitut raaka-aineet.

  5. Saban kuningattaren kuninkaallinen kikhernepata on nyt periaatteessa valmis, mutta voit keitellä pienellä tulella, pitää lämpimänä tai jättää ruoan tekeytymään haluamaksesi ajaksi. Tunnin, parin ja etenkin useamman tunnin kuluttua maut ovat tasoittuneet, kikherneet pehmenneet ja Saban kuningattaren kuninkaallinen kikhernepata on valmista nautittavaksi lähes miten tahansa: haarukoiden tai lusikoiden; leivän, riisin, perunan, pastan kanssa tai sellaisenaan. Ruoka säilyy jääkaapissa periaatteessa päiviä; käytännössä se on niin hyvää, että sitä ei riitä moneksi päiväksi. Kaneli, kardemumma ja mahdollisesti loraus makeaa ketsuppia valmistusvaiheessa saavat ruoan maistumaan myös pikkuväelle.


Kommentit