Juustohampurilainen - Double Cheese & Bacon

1 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

200g burgerpihvi naudan jauhelihasta
parmesan -juustoa
cheddar -juustoa
pekonia
punasipulirenkaita
salaattia
chilimajoneesia
burgersämpylä
mustapippuria ja suolaa

Jaa resepti

Ohje

Mikäli vain mahdollista jauha itse lihamyllyllä burgerpihviin jauheliha. Valmisjauhelihasta onnistuu kyllä mainiosti ja mieluusti lihassa pitää olla riittävästi rasvaa! Tee burgersämpylät itse - älä pilaa maukasta burgeria nuhjuisella valmissämpylällä! Etsi mikä tahansa sämpyläresepti, koska nostat pienellä vaivan näöllä lopputuloksen aivan eri tasolle! Pidä setti simppelinä - hyvä burgeri ei sisällä kaikkia mahdollisia herkkuja. Keep it simple and stupid!

Burgeripihviin - 200g naudan jauhelihaa, johon lisäät Parmesan -raastetta, mustapippurirouhetta ja suolaa. Työstä käsin massaksi, get dirty! Lopputulos on pihvimassa, jossa on itsessään juustoa. Anna maustua jonkin aikaa jääkaapissa, ota huoneen lämpöön ennen paistamista ja muotoile reipas pihvi n. 2-3cm paksu.

Ota valmiiksi burgersämpylät, salaatti, punasipuli ja pekoni. Mikäli mahdollista tee chilimajo itse, mutta valmiskin kelpaa. Mitä tulisempi, sen parempi!

Valurautapannu - ja kuumaksi. Todella kuumaksi! Muista hiljentää palovaroitin! Kun pannu on kuuma, heitä pihvi pannulle ja anna tiristä. Huomaat hyvin reunasta, kun pihvi alkaa kypsyä. Lisää kääntämisen yhteydessä pannulle pekonia. Mitä paksumpaa, sen parempaa. Kun pihvi alkaa olemaan kypsä, päälle siivu tai kaksi Cheddar -juustoa sulamaa ja sämpylät hakemaan lämpöä ja rapeutta pekonien päälle.

Kasausjärjestys

sämpyläpohja reippaalla chilimajoneesilla salaattia pekonisiivut burgeripihvi Cheddarilla punasipulirenkaat kansi

Samankaltaisia reseptejä

  • 14 12 Double Decker
  • 0 0 Blue cheese & Bacon mössö
  • 4 4 Mac and Cheese -makaronilaatikko
  • 3 4 Juustohampurilainen
  • 5 1 Ruispalat Egg & Cheese
  • 3 3 Philly Cheese Steak

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään