Kasvismoussaka (oikaistu) 3.8.2019

1 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

1-2 dl hernerouhetta (pease)
2-3 dl pastakastiketta
moussaka-mausteita; oregano, kaneli, mustapippuria, suolaa
juustokastiketta (katso ohje linkitetystä reseptistä)
munakoisoa (ja perunaa)
rasvaa vuoan voiteluun
juustoraastetta kuorrutukseen

Jaa resepti

Ohje

Valmista ensin juustokastike alkuperäisen reseptin mukaisesti, huomioi annoskoko; valmista noin 1/3 määrästä jos teet pelkästään tämän kasvisversion.

Itketä halutessasi ja grillaa munakoisot, jos käytät perunaa kuori ja viipaloi se. Voitele vuoka.

Lämmitä pastakastike kattilassa, lisää hernerouhe ja mausteet, anna hautua miedolla lämmöllä 15-20min. Itse käytin raguletton sipuli&tomaattikastiketta. Jos kastike vaikuttaa liian kitkerältä lisää hieman sokeria. Muista maistella ja varsinkin kanelin kanssa kannattaa olla varovainen, suosin kokonaista kanelitankoa yleensä, tähän versioon ripsautin varovasti jauhetta. Parhaimman kastikkeen saat tekemällä sen alkuperäisen reseptin mukaisesti alusta loppuun itse, vaihdat vain lihaliemikuution/fondin kasvisfondiin/kuutioon. 

Kun kaikki tarvikkeet on valmiina kokoa vuoka laittamalla tomaattikastiketta alimmaiseksi, päälle munakoisoa (ja perunaa), taas tomaattikastiketta ja munakoisoa, viimeseksi kerrokseksi vielä tomaattikastiketta jonka päälle levitetään valkokastike ja juustoraastetta, se ei ole välttämätöntä koska valkokastikkeessa on jo juustoa.

Paista 175-200 45min-tunti kunnes pinta on kauniin värinen ja haarukalla testatessa perunat ovat kypsyneet.

Tämä(kin) resepti on ennen kaikkea itselleni jotta ensi vuonna muistan taas tehdä kasvisversionkin. Mutta jos joku muu saa tästä myös hyötyä niin sen parempi. 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 18 8 Moussaka (kreikkalainen lihakasvisvuoka) Taskarin tapaan

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 7 Mini mutakakut...herkuttelu
  • 16 15 Tattien Taikaa
  • 6 3 Hapankaali - Bratwursti
  • 4 4 Moussakan inspiroima kevyt paistos 6.2.2023
  • 0 0 Perunanokkospaistos 30.4.2019
  • 0 1 PASTEIJAT JOULU...Suolaista purtavaa

Kommentit

Taskuvenus
Juhlia edeltävänä iltana, juuri ennen kuin olin kokoamassa moussakaani sain kuulla että yksi vieraista ei syö lihaa. Pakkaseen olin ostanut testattavaksi tuon peasen, sattumalta oli avattu valmis pastakastike kaapissa joten onnistuin kehittämään tämän laatikon sujuvasti ja kasvisruokailija tykkäsi siitä oikein paljon, itsekin maistoin tietenkin jo valmistaessa mutta myös valmista tuotetta ja yllätyin "lihaisuudesta", tämä pease oli juuri oikea valinta tähän!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään