Kurttukaalilaatikko(savoijinkaali)

Reseptiä katsottu 13 255 kertaa
2 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
yhden kilon kurttukaali (savoijinkaali on kai toinen nimi)
250 gr jauhelihaa
1 kpl sipulia paloiteltuna
1 dl puuroriisiä
2 1/2 dl lihalientä
3 kpl kananmunia
suolaa,pippuria,meiramia,kuminaa,chiliä,laakerinlehti
voinokareita

Ohjeet

Keitä riisit lihaliemessä+laakerinlehti,puuroksi.Paista sipuli ruskistetussa voissa,nin että sipuli hieman karamellisoituu ja rapeutuu.

Irroita kurttukaalista 8-10 lehteä,koosta riippuen.Leikkaa lehtirungot ohuemmiksi,keitä lehtiä noin 3 minuuttia,että niistä tulee notkeita,kansilehdet(3-5 kappaletta) kauemmin noin 10 minuuttia,pysyvät muuten sitkeinä.

Leikkaa loppukaali suikaleiksi,paista nekin pannulla notkeiksi.Mausta pippurilla,meiramilla,suolalla,chilillä ja kuminalla.Jos käytät kuminan siemeniä,ne on hyvä pienentää veitsellä teelusikallisessa voita,jottei ne lentele pitkin keittiötä (katso kuvista).Anna kaalin jäähtyä

Sekoita riisipuuro,sipuli,jauheliha ja kaalisuikaleet keskenään,vatkaa 3 kananmunan rakenne rikki ja lisää seokseen.Sekoita ja tarkista maku.

Voitele irtovuoka,vuoraa se kokonaisilla kaalin lehdillä,lisää riisi-kaali-jauheliha-kananmuna seos ja tee lopuista kaalin lehdistä laatikolle kansi.Lisää voinokareet päälle.

Paista  175 asteessa 1 1/2 tuntia.Jos kansi kuivuu tai ruskistuu liikaa,alufoliota tai kansi päälle.


Kommentit

mallu51
Televisiossa meillä esitettiin tällainen resepti.Siellä laitettiin mukaan keitettyjä perunoita,minä laitoin puuroriisiä,tuntui tutummalta kaalilaatikossa.