Japanilainen juustokakku

4 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

1/2 dl punaista tai kevytmaitoa
140 g tuorejuustoa
40 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl maissitärkkelystä
5 keskikokoista kananmunaa
1,2 dl hienoa sokeria
(n. 18 cm vuoka)

Jaa resepti

Ohje

Laita uuniin leveä astia ja kaada siihen 1 cm paksuisesti huoneenlämpöistä vettä. (Vuoan tulee mahtua tähän astiaan). Laita uuni lämpenemään 120 -asteeseen (ei kiertoilma!

Laita kattilaan maito, voi ja tuorejuusto. Käännä levy alhaiselle lämmölle ja sekoita (esim. vispilällä), kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet ja sulaneet yhteen. Seos saa olla kuuma, mutta älä kiehauta!  Ota kattila pois levyltä.

Lisää seokseen kattilassa vehnäjauhot sekä maissitärkkelys. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Seoksen pitäisi paksuuntua.  Lisää 5 keltuaista ja sekoita tasaiseksi.

Vatkaa erotellut valkuaiset valkoiseksi jämäkäksi vaahdoksi. Lisää hetken vatkattuasi puolet sokerista ja lisää kohta loput sokerista. Vaahdosta pitäisi tulla kiiltävää ja sen pitäisi valmiina pysyä muodossaan.

 Jos tarvitsen isomman astian sekoitukseen, kannattaa kattilaseos tässä vaiheessa siirtää. Lisää 1/3 valkuaisvaahdosta seokseen ja sekoita rauhallisesti vispilällä tasaiseksi. Aloita sekoitus pinnalta ja siirry vähitellen vispilällä pohjalle. Lisää taas osa vaahtoa seokseen sekoittaen samalla tavalla. Lisää viimeinenkin vaahto ja sekoita kunnes seos on täysin tasainen. Älä vatkaa kuitenkaan liikaa, että ilmavuus säilyy.

 Laita vuoan pohjalle pyöreäksi leikattu leivinpaperi (voi laittaa myös reunoille, mutta ei välttämätön).  Huom! Jos vuoka on kaksiosainen kiristettävä vuoka, laita 2 kerrosta foliota sen ympärille, jottei vesi valu vuoan sisälle. Mikäli vuoka on kiinteä, tätä ei tarvitse tehdä.  Kaada seos vuokaan ja sekoita ohuella esim. puutikulla tasaiseksi. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 220 50 Amerikkalainen juustokakku
  • 3 10 Japanilainen pizza
  • 5 4 Japanilainen Curry (yksinkertainen)
  • 8 5 Amerikkalainen juustokakku
  • 6 4 Juustokakku
  • 1 1 Japanilainen rullamunakas -tamagoyaki

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään