Japanilainen Curry (yksinkertainen)

Reseptiä katsottu 10 426 kertaa
2 annosta | Valmistusaika 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
200 g naudan sisäpaistia
2 keskikokoista perunaa
2 porkkanaa
2 sipulia
3+3 rkl kasvisöljyä
1 tl kukkurallinen kanaliemijauhetta
karkeaa merisuolaa
vettä
Roux / tumma kastike:
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl Curry- jauhetta
vettä
Jälkikäsittely, jos tarpeen:
½-1 rkl vehnäjauhoja
½ dl vettä
1 tl Curry- jauhetta

Ohjeet

(Kuva menee vielä vaihtoon, mutta paremman puutteessa tämäkin menee...)

 

Tämä on ehkä se yksinkertaisin tapa tehdä japanilainen Curry, mutta ehkä mielenkiintoisin, koska tätä voi muuttaa ihan makunsa mukaan. 

Japanilaisen Curryn / "Karee" pyhä kolminaisuus on porkkana, peruna ja sipuli. 

Kuori ja leikkaa porkkana, peruna ja sipuli pienehköiksi paloiksi. Leikkaa paistista ohuita siivuja ja viivuista pienempiä suikaleita.

Kuumenna 3 rkl öjlyä paksupohjaisessa padassa tai kattilassa. Paista liha kauttaaltaan kuumassa öljyssä ja ota lihat lautaselle. Lisää öljyä ja kuulota/paista kasvikset. Lisää liha nesteineen joukkoon ja laita vettä niin, että kaikki juuri peittyvät nesteellä. Lisää lihaliemijauhe. HUOMIO!!! Aina voi käyttää itsetehtyjä liemiä, mutta nyt lomalla sen toteuttaminen on liian työlästä & kaikkien mausteiden ostaminen ei ole tarkoituksenmukaista. Keitä 20 min. kansi kiinni.

Aloita suuruksen tekeminen. Sulata voi pienellä pannulla tai kasarissa / pienessä kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Nyt sekoittamista jatketaan kunnes on saatu tumma, ruskea väri. Tosin, älä polta jauhoja!!! Tärkeää on sekoittaa kaiken aikaa, että ruskistuminen tapahtuu tasaisesti ja huomaat värin eri vivahteet. Kun väri alkaa olemaan tumma (hiukan maitosuklaata tummempi), lisää curry- jauhe ja sekoita hyvin. Minuutti paahtamista on ok, mutta curryä ei saa polttaa.

Kaada suurus pataan/kattilaan. Huuhtele pannu vielä vedellä ja katso, että koko suurus tulee kattilaan. Sekoita nyt hyvin. Liemi alkaa sakeutumaan kastikkeeksi. Lisää tarvittaessa vettä. Kansi kiinni ja haudutetaan tunti ja 15 minuutin välein sekoitetaan hyvin pohjaan myöten kauttaaltaan ja lisätään vettä tarpeen mukaan.

Itse halusin enemmän kastiketta (rakastan kastiketta tällaisissa ruoissa), joten nestettä oli runsaammin. Toinen on, että tätä suurusta pidempään keittäessä, sen nesteen sitominen on rajallista. Lisäsin lisäsuuruksen sekoittamalla vehnäjauhoja, vettä ja currya keskenään ja lorotin sen pataan. Nyt vielä 15 minuuttia keittämistä. Tarkista suola ja lisää terveytesi ja makusi mukaan.

 

Tarjoile hyvälaatuisen riisin kanssa. Tarvittaessa kokeile spaghettia...

 

Hyvää Ruokahalua!

 

25/0/2015 Bugibba, Malta

 

Reseptini ovat ensisijaisesti kirjoitettu omaan ja perheen käyttöön, jolloin raaka-aineissa sekä mitoissa saattaa olla poikkeuksia tai puutteellisuuksia. Kiva tietysti, jos reseptit kelpaavat muillekin.

Ystävällisin terveisin,

FutoMaki

 

 

 

 


Kommentit

FutoMaki
Helpommin menee vain japanilaisella, valmiilla kastikekuutiolla...

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.

< script type = "text/javascript" > $('[data-action="showmessage"]').on('click', function (event) { event.preventDefault(); $.roheanotify({ type: 'error', message: $(this).attr('data-message') }); }); < /script>